Timbre musical: La setmana del 7 a l’11 de juny escoltarem…

Hola a tothom,

La setmana del 7 a l’11 de juny escoltarem la cançó “Chiquilla” del grup Seguridad Social…

Seguridad Social és un grup de música valencià de rock. Va nàixer el 1982 entre Benetússer i Alfafar (a l’Horta Sud), municipis d’on procedeixen els seus integrants que continuen estant liderats pel seu cantant José Manuel Casaña, únic supervivent d’aquells primers anys. Seguridad Social compta amb un repertori majoritàriament en castellà, tot i que també han gravat algun tema en valencià com “Sóc Mediterrani” amb la col·laboració de Miquel Gil.

La primera etapa, el grup va prendre un caràcter provocador amb un estil de música punk.  El 1991 van començar una nova etapa amb la incorporació de nous músics (Rafa Villalba a la bateria i el baixista Emilio) i la inclusió de nous estils musicals. El mateix any publiquen l’àlbum “Que no se extinga la llama” en el qual aconsegueixen el major nombre de discos venuts del grup: 100.000 còpies. En aquest mesclen el reggae i la rumba amb el rock i el pop amb temes que han guanyat força popularitat com “Chiquilla“, “¡Ay Tenochtitlán!” o “Sólo tú“. Amb l’àlbum “Furia Latina“, aparegut el 1993, continuarien amb el mestissatge ara amb la salsa i els boleros amb èxits com “Quiero tener tu presencia“, sintonia d’un anunci de televisió.

Als anys següents continuaren el seu recorregut amb diversos discos gravats en directe i un recopilatori, però seria en 1996 quan publiquen la versió de la cançó “Un beso y una flor” i retornen a la primera plana del panorama musica espanyol.  Aleshores el grup estava format solament per José Manuel Casaña que es feia acompanyar de col·laboradors habituals i amics. En aquesta nova etapa també enregistra el tema “Acuarela” (del brasiler Toquinho)

En els darrers anys ha publicat diversos recopilatoris de música pròpia, així com de versions de clàssics del rock i un disc homenatge al cantant valencià dels anys 60 Bruno Lomas.  Gaudiu molt del tema que ens recorda molt a l’estiu, a ballar i a l’amor… Us deixem com sempre el link del vídeo amb la lletra de la cançó per si la voleu aprendre i/o cantar…

See you soon with new news !!

Chiquilla – Seguridad Social – Lletra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>