Timbre musical: La setmana de l’1 al 5 de març escoltarem…

Hola de nou a tothom,

La setmana de l’1 al 5 de març escoltarem el tema “Singing in the rain” de la pel·lícula del mateix nom.

Cantant sota la pluja (títol original en anglès Singin’ in the Rain) és un clàssic cinematogràfic del gènere de la comèdia musical estrenada als Estats Units el 27 de març de 1952.

La pel·lícula comença amb una mena de burla sobre els premis Oscar, en què els protagonistes fingeixen una relació entre ells per tal de donar més publicitat a les seves pel·lícules. Assetjat per unes fans, el protagonista (Gene Kelly) coneix una noia de qui s’enamora -mentre intenta fugir-, però ella l’evitarà per diferències de visió sobre els actors del cinema mut i del teatre.

Més tard es retrobaran en una festa en què, després d’un altre incident entre ells i la companya de rodatge de l’actor, els mostren un tros de pel·lícula amb veu, que no es prenen seriosament perquè creuen que no té futur. Poc temps després s’assabenten que s’ha estrenat la primera pel·lícula sonora i que és tot un èxit; arran d’això i, vist el desastre de la preestrena de la seva última pel·lícula, decideixen de convertir-la en un musical, amb els problemes que això els provocarà: ensenyar a parlar als actors, cercar algú que n’escrigui els diàlegs, enregistrar la veu sense que se sentin sorolls i que hi hagi problemes de sincronització, etc.

Després de superar tots aquests problemes tiren la pel·lícula endavant amb un gran èxit. Aquest èxit provoca el retrobament del protagonista principal i la noia que li agrada, perquè és ella qui dobla la veu de la seva companya sense que aquesta ho sàpiga. Però quan se n’assabenta, en veure perillar la seva feina, amenaça a la productora perquè no digui que la doblen i d’aquesta manera aconseguir mantenir la seva reputació; de manera que al director no li queda més remei que acceptar-ho, però en una de les presentacions de la pel·lícula ella s’adreça als espectadors, i aquests, estranyats de la seva veu, li demanen que canti. Ella hi accedeix però només si és doblada per l’altra noia. Tanmateix, aquesta estratègia és aprofitada per mostrar al públic qui és l’autèntica artista.

Les cançons d’aquesta pel·lícula són conegudes arreu i molt divertides i animades.  Ara que ve de camí la primavera i les pluges que l’acompanyen, sentirem de fons aquest tema… Us recomanem igualment que si teniu un moment visualitzeu el film.  Esperem que us agradi tant com a nosaltres i si voleu cantar aquí us deixem com sempre el vídeo amb la lletra.

See you soon with new news !

Singing in the rain – Lyrics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>