Suma’t a la campanya: 1 origami 1 Euro

Benvolgudes famílies,

Aquest any tornem a participar a la Campanya Solidària: 1 origami.

L’origami o papiroflèxia és l’art japonès del plegament del paper. Hi ha una antiga llegenda japonesa, Senbazuru, que diu que qui faci 1.000 grues de paper (tsuru, en japonès) li serà concedit un desig. Les mil grues d’origami es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica va caure a Hiroshima.

Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació Mútua General de Catalunya va crear fa cinc cursos la iniciativa “1 origami 1 euro“. La campanya consisteix a fer arribar a la Mútua General de Catalunya el nombre més alt possible de grues de paper (tsuru). Per cada origami l’Entitat donarà 1 euro a la Marató de TV3 que aquest any  està dedicada a la Covid-19.

Els vostres fills i filles arribaran a casa amb un full per a fer una grua (tsuru).  Si us animeu a fer-ne més, qualsevol paper quadrat serveix per fer un origami! Així i tot, aquí podeu trobar uns quants models que podeu descarregar i imprimir.

 

Fes la teva grua de paper! 

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!