SI AQUEST MES ARRIBA LA PRIMAVERA, AQUESTA SETMANA SE’NS AMAGA UN OCELL QUE ENS L’ANUNCIA! 

Estimats jugadors i jugadores… quin mal de cap amb l’ocell disfressat d’aquesta setmana oi? Ja ho tenen això les disfresses… que no ens deixen veure qui s’hi amaga a sota!

Cal reconèixer que dels 6 ocells que conformen aquesta mena de Frankenstein ornitològic, el cap i els peus eren els més complicats! El cap és d’un ocell limícola d’hàbits nocturns i per aquests motiu té els ulls tan grossos i que a molts us ha portat cap a rapinyaires diürns com l’esparver, el milà reial… o nocturns com el mussol comú. Doncs el cap era d’un torlit comú (Burhinus oedicnemus). Els peus, ben encertadament els associàveu a un ànec… però això era massa genèric i calia afinar una mica més. Els de la fotografia són d’oca comuna (Anser anser)… però he acceptat qualsevol anàtida que tingués les potes roges o rosades… com l’ànec blanc, l’oca d’egipte, l’ànec fosc… 

Els altres quatre ocells no han tingut gaire dificultat i si n’he de destacar algun ha estat el cos de la perdiu roja!

Us mostro aquesta imatge amb les respostes del nostre ocell disfressat!

Pel que fa als dos ocells amagats d’aquesta darrera setmana, cap dificultat, si exceptuem que per un excés de confiança alguns de vosaltres heu escrit incorrectament el nom de “mallerenga” o només posàveu el nom genèric i us deixàveu de dir que era la “petita”. Per tant, l’ocell amagat nº 27 és la bonica cotxa fumada i l’ocell amagat nº 28 la mallerenga petita. Ambdós ocellets molt freqüents al nostre pati!

Per aquesta setmana, que estrena mes de març i que el dia 20 a les 10 hores 37 minuts entrarem a l’equinocci de primavera, se’ns amaguen dos ocells molts fàcils de reconèixer. L’ocell amagat 29 és un dels components de l’ocell disfressat i l’ocell 30 ja se’n veu algun provinent de l’àfrica subsahariana i que vindrà fer niu a casa nostra. Tenen un gran mèrit aquests petits ocells d’uns 20 grams de pes i que són capaços de fer tants quilòmetres creuant el desert del Sàhara i l’estret de Gibraltar. Es mereixen una rebuda com cal i no és estrany que sigui un ocell tant estimat… perquè “ens porta la primavera”, el bon temps i la durada del dia amb llum solar!.A veure qui de vosaltres fa la primera cita anual! (Podeu escriure un correu indicant lloc, dia i hora en que la veieu per primera vegada aquest any!)

Aquesta setmana passada vam fer observació amb el grup CSC, tancant la tercera ronda d’observacions, i vam veure 14 espècies, destacant els gafarrons cantant a cor que vols i la cadernera. Des de l’inici de curs ja portem observades 26 espècies diferents!

Els resultats de l’observació d’aquesta setmana han estat:

Recordeu d’enviar els dibuixos!

Aquest és l’enllaç on podeu llegir com són i algunes curiositats d’aquests ocells i els nous ocells amagats per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 1 fins al 7 de març! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>