PER VACANCES DE SETMANA SANTA, UN OCELL MIGRANT, UN RESIDENT  I UN NOU BONUS-POINTS!

Benvolguts jugadors cercadors d’ocells amagats…. sou uns cracks i el nivell d’encerts ja és molt alt!

Però ara arriben dies de descans i per tant el període per respondre s’allarga… tindreu temps fins el diumenge dia 11 d’abril (14 dies!). Si per nadal vam tenir un bonus points… per pasqua… també…. i 6 ocells ens visiten. Són 6 dibuixos del dibuixant de natura Àlex Mascarell. Per cada 2 ocells ben identificats afegireu un punt al vostre marcador! 

Així i tot, aquests dies de vacances aprofiteu per sortir als parcs del costat de casa, a zones naturals… i amb els prismàtics carregats al coll, la guia a la motxilla i la llibreta i el llapis a la butxaca… proveu d’identificar ocells! És primavera i temps de migració… i per tant es poden veure ocells de pas que no siguin freqüents!

Els ocells amagats d’aquesta setmana eren dos ocells d’aiguamoll. L’ocell amagat nº 33 és el camallarga comú, un esbelt limícola que aquí és migrant estival i que fa uns dies han començat a arribar els primers individus d’Àfrica. L’ocell amagat nº 34 és l’elegant ànec griset, en aquest cas un ocell que és resident però que a l’hivern augmenta molt la seva població, per tant la probabilitat de veure’l augmenta molt a l’hivern. Els grisets migrants ara ja han marxat cap al nord d’Europa!

Per aquest llarg període que teniu per trobar els dos ocells amagats tenim dos ocells ben diferents. L’ocell amagat 35 també és un migrant africà i és un petit gran depredador. El seu nom (pista) indica molt bé el seu comportament depredador… perquè té tendència a capturar petits ocells i mamífers i els clava (literalment) a les punxes d’arbres i arbusts i aleshores tranquil·lament se’ls va cruspint! Vaja, com fem nosaltres amb els embutits i els pernils… encara que nosaltres els pengem del rebost i no dels arbres i arbusts punxosos!

L’ocell amagat nº 36 és un menut i simpàtic ocell capbussador (pista: el nom sí que fa la cosa!) que podem veure tot l’any a qualsevol llacuna o estany. L’ocell de la fotografia llueix un bonic plomatge nupcial!

Pel bonus points no donarem cap pista… només us diré res si el nom no coincideix! Sabeu que podeu anar enviant correus i el darrer és el que compta! Això sí… encara que l’error només sigui en un ocell… torneu a escriure els 6 noms…. em facilitareu la feina!

Aquesta setmana passada vam tancar la quarta observació i ho vam fer amb el grup CSC, vam veure 12 espècies, i vam poder observar molt bé els pinsans i un verdum!

Els resultats de l’observació d’aquesta setmana han estat:

Recordeu d’anar enviant els dibuixos, a veure si podem anar tancant les graelles de dibuixos de cada observació!

Aquest és l’enllaç on podeu llegir com són i algunes curiositats d’aquests ocells i els nous ocells amagats per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 22 de març fins l’11 d’abril! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin… volin en llibertat… i sobretot, bones vacances.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>