OBSERVACIÓ ESTRANYA D’UN OCELL DISFRESSAT (bonus-points) I DOS MOIXONS FÀCILS ENS VISITEN EN PLENA QUARESMA! 

 Estimats jugadors i ara ja ho podem dir d’alguns de vosaltres, estimats ornitòlegs… aquestes dues setmanes de carnaval us han fet ballar el cap amb els ocells amagats 25 i 26, oi?

Els dos ocells són la mateixa espècie: la gavina riallera. També he acceptat gavina vulgar perquè el nom riallera ha estat canviat no fa pas gaire. Els científics no s’aturen i el comité científic que hi ha a catalunya no fa pas gaire ha unificat i reanomenat en la nostra llengua totes les espècies d’ocells del món (unes 8000 espècies).

Les dues gavines tenen una mida semblant (37-40 cm) i a les dues espècies el cap se’ls enfosqueix en plomatge nupcial… encara que la riallera, té un color semblant a la xocolata i la capnegra és de color ben negre. El que és definitiu és que les puntes de les ales, les primàries, tenen colors diferents segons l’espècie. La riallera sempre les té negres i la capnegra sempre les té blanques. Us adjunto una fotografia on es pot veure clarament aquesta diferència.

La setmana passada vam fer observació amb el grup CSB i vam veure 16 espècies, destacant el bruel, el pinsà comú, el tallarol de casquet i la cadernera. Des de l’inici de curs ja portem observades 26 espècies diferents!

Els resultats de l’observació d’aquesta setmana han estat:

Recordeu d’anar enviant els dibuixos!

I ara, anem a veure els ocells 27 i 28! Em permetreu que aquesta setmana no doni gaires pistes… són dos ocells que veiem sovint al nostre pati i que no han de suposar cap dificultat. Després de l’embolic de les gavines cal una mica de tranquil·litat, oi? Només us diré que l’ocell amagat 27, aviat el deixarem de veure pel pati de l’escola perquè quan arribada de la primavera fa desplaçaments altitudinals i tendeix a marxar de la plana per enfilar-se cap a la muntanya!

Però no us penseu que us deixaré tan tranquils… perquè arriba el 2n bonus-points! Durant la setmana de carnaval i en les meves observacions vaig veure un “ocell trapella” que s’havia disfressat de diferents espècies… concretament de 6 espècies d’ocells. Vinga, per cada 2 ocells ben identificats, obtindreu un punt de més al vostre caseller! Us animeu a trobar les 6 espècies d’aquest ocell disfressat, i guanyar 3 punts? Ànims… petits grans ornitòlegs!

Aquest és l’enllaç on podeu llegir com són i algunes curiositats d’aquests ocells i els nous ocells amagats per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 22 fins al 28 de febrer! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>