EN TEMPS DE MIGRACIÓ DE PRIMAVERA, ENS VISITEN DOS OCELLS MIGRANTS (UN MENUT I UN DE GROS) QUE PASSARAN L’ESTIU AMB NOSALTRES!

Del 12 al 18 d’abril de 2021

Benvolguts jugadors cercadors d’ocells amagats, desitjo que hagueu passat uns bons dies de descans abans d’encarar el 3r trimestre.

Alguns de vosaltres, i així m’ho heu fet saber, ja heu vist les primeres orenetes… per tant la migració ja està funcionant a tota màquina. Ara és un moment per veure ocells que al llarg de l’any no veiem! Màxima atenció!

Pel que fa al joc, cal dir que ha anat molt bé i els dos ocells amagats els heu identificat molt bé. Ara, els ocells del bonus points ja han costat una mica més! Cal reconèixer que no eren fàcils i que els qui no ho heu deixat per darrera hora, heu tingut l’oportunitat de seguir investigant per trobar correctament els ocells no prou ben identificats. Al final, gairebé tots us n’heu sortit d’allò més bé!

Anem als dos ocells amagats. L’ocell amagat nº 35 és també un migrant de primavera i és el bonic escorxador comú. Té aquest nom per com clava a les branques les preses per després cruspir-se-les. L’ocell amagat nº 36 és el menut cabusset comú lluint un preciós plomatge d’estiu! Aquest ocell és sedentari i el podem veure tot l’any a les nostres llacunes.

Els ocells del bonus points, ja han estat figues d’un altre paner! Tenien alguna dificultat… sobretot el primer ocell: la verderola, un ocell que trobem només al Pirineu entre 1000 i 2400 metres d’alçària. També ha costat una mica el papamosques gris… que és un ocell bonic però una mica avorrit, perquè és tot griset i no destaca per cap tret diagnòstic diferencial. I també el rossinyol comú…. que alguns de vosaltres el confonieu amb el rossinyol bord.

Un consell: poseu-vos la imatge dels 6 ocells a la pantalla de l’ordinador, agafeu la guia de camp i aneu llegint la seva identificació i mirant la pantalla intentant trobar al dibuix el que explica la guia. D’això se’n diu treball de “despatx” i serveix per anar fixant els trets diagnòstics… una bona manera d’aprendre!

I qui ens visita aquesta setmana? Dos ocells migrants que es quedaran a nidificar entre nosaltres a les zones humides del país.

L’ocell amagat nº 37 és un ocellet que sempre corre per la vora de l’aigua de les llacunes, amb uns ulls força grossos i una carúncula ben acolorida!

L’ocell amagat nº 38 és un d’aquells que quan vola arronsa el coll!

Vinga, nois i noies… a trobar aquests ocells que ja es veuen pels nostres aiguamolls!

Recordeu d’anar enviant els dibuixos de les observacions, a veure si podem anar tancant les graelles de dibuixos de cada observació! Quan haguem fet totes les observacions deixarem un temps i tancarem les graelles on hi ha tots els dibuixos i seria una llàstima que el vostre dibuix no hi fos!

En aquest enllaç podeu llegir com són i algunes curiositats del “ocells trobats” i els “nous ocells amagats” per la setmana vinent:  RESPOSTES I NOUS OCELLS AMAGATS

Llegiu bé els petits textos que hi ha a sota de la fotografia, us ajudaran a fixar les característiques de l’ocell i això ens els farà retenir millor a la memòria.

En aquest altre enllaç podeu veure la vostra puntuació: PUNTUACIÓ

Si detecteu alguna errada en la puntuació, no dubteu a dir-m’ho mitjançant un correu… ho revisaré, perquè tinc tots els vostres correus arxivats!

Aquest període, va d’avui mateix dia 12 fins el 18 d’abril! No ho deixeu per darrera hora!

Bona cerca i que els ocells ens acompanyin… i volin en llibertat!

Domènec Anguera Vidal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>