BONGO

Sabeu qui és Bongo? Bongo és el protagonista d’un conte molt especial i és també la mascota del projecte que hem fet les xiquetes i els xiquets de P4. Enguany hem volgut saber coses sobre els ximpanzés, estos animals tan simpàtics, molt semblants però molt diferents al mateix temps de nosaltres, les persones.

Bongo és un ximpanzé que viu a la fundació Mona, un centre de recuperació que ofereix una segona oportunitat a primats rescatats que havien estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. Han tingut un passat molt difícil, ja que l’aïllament, la soledat i el tracte lamentable dels seus anteriors propietaris els han ocasionat problemes físics i psicològics dels que s’intenten recuperar amb una nova vida a la Fundació Mona. Mai podran tornar a la selva o als boscos d’Àfrica, per això els cuiden amb tot l’amor i la dignitat que es mereixen.

Després de conèixer la seua història a través del conte que ens van llegir les mestres, vam estar parlant de totes les coses que sabíem dels ximpanzés: que mengen plàtans, que pugen pels arbres, …

Però en volíem saber més! Tenen casa? On dormen? Mengen més coses o només bananes?, …

Així que vam buscar informació remenant llibres de la biblioteca i navegant per internet, per poder donar resposta a totes les nostres preguntes. I de passada, ens vam assabentar també d’alguna que altra curiositat… sabíeu que es poden menjar 50 plàtans d’una tirada? Quina fartera!

A mesura que anàvem averiguant coses, anàvem muntant un mapa conceptual al passadís on hi ha quedat plasmada tota la informació important sobre els ximpanzés.

També ha quedat recollida al nostre llibret del projecte:

I per si us hem fet vindre ganes de conèixer-los una miqueta més, us deixem l‘enllaç a un documental molt interessant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>