Animació lectora a la biblioteca

I aquesta última setmana abans de les vacances, la Noemí ens ha explicat aquests dos contes: “El meu pare” a P3 i a P4, i “Vull una mare robot” a P5, 1er i 2on.

Bones vacances a tots. Aprofiteu-les per llegir i que us llegeixin molts contes!

 

 

Anthony Browne

Fondo de Cultura Económica, 2002

La imaginacó d’un infant barrejada amb l’admiració cap al seu pare fan d’aquest llibre un entreteniment ideal pels més petits.

El protagonista del conte és un narrador omniscient que fa una descripció del seu pare a través de les magnífiques il·lustracions de l’Anthony Browne, un llibre d’imatges que no deixarà indiferent ni a infants ni a adults.

El conte acaba amb una afirmació universal, la que dóna el sentit veritable al llibre: “Quin un el meu pare! I el millor és que m’estima i sempre m’estimarà”.

 

 

 

Davide Calí; Anna Laura Cantone

Claret, 2007

Una mare de debò no sempre té temps per a tu. En canvi, una mare robot fa tot el que vols. I sobretot, mai no et renya… i si no, l’apagues amb el telecomandament!

Però una mare robot ¿sap fer carícies i fa tan bona olor com una mare de debò?

Aquest llibre parla d’una manera divertida sobre els desigs i els sentiments d’un infant que pateix l’absència de la mare que treballa.

Magnífiques il·lustracions que li van mereixer ser finalista al Premi Llibreter 2007 del Gremi de Llibreters de Catalunya, en el seu apartat d’àlbums il·lustrats.

 

Música que acompanyava els contes (Pascal Comelade – Rue des soeurs noires):