Animació lectora a la biblioteca

Aquests teniu els contes que la Noemí ens ha explicat aquestes dues últimes setmanes.

La setmana del 25 al 29 de març el fil temàtic de les històries va ser que els protagonistes són joguines que prenen vida. Aquests contes van ser: “L’espera” (acompanyat de la cançó “Les Joguines” del Pot Petit) a P3, P4 i P5, i “Ara em dic Joana” (acompanyat del tema “Turtle blues” de Janis Joplin) a 2on.

I aquesta última setmana (la del 1 al 5 d’abril) ha explicat el conte “La Història dels Bonobos amb ulleres” (acompanyat del tema “New Africa” de Youssou N’Dour) a P5, 1er i 2on. Aquest conte és de la mateixa col·lecció que “Rosa Caramel” i “l’Artur i la Clementina”, explicats ara fa ja dues setmanes, i que són contes editats fa 30 anys amb una vigència actual fora de dubtes.

Fa més de trenta anys, l’Adela Turín va començar a publicar a Itàlia la col·lecció «Dalla parte delle bambine», que poc temps després arribava a Espanya de la mà d’Esther Tusquets, amb el títol «A favor de las niñas». Es va convertir en una sèrie de referència per a la coeducació i la igualtat, i es va traduir a diversos idiomes.

 

 

Kevin Henkes

Joventut, 2016

Cal dir, en primer lloc, que aquest àlbum va formar part de les llistes d’Honor de la Medalla Caldecott i del Premi Theodor Seuss Geisel l’any 2016. Tots dos són importants guardons que atorga l’ALA, l’Associació de Biblioteques Americanes.

L’obra comença amb una declaració que deixa l’argument en suspens: «Eren cinc en total. I tots esperaven alguna cosa…». És a partir d’aquest moment inquietant que la història es va desgranant, de mica en mica. Els protagonistas d’aquesta historia són joguines que esperen alguna cosa concreta rere un finestral. I el lector viu cada moment especial d’aquest temps que passa. Al cap i a la fi, la lectura és també una espera…

Acompanyat de la cançó “Les Joguines” del Pot Petit: https://www.youtube.com/watch?v=Cs-stT-6B-0

 


Jessica Walton; Dougal MacPherson

Animallibres, 2017

En Martí i el Joan, un osset de peluix, passen molta estona junts. Els agrada anar amb bicicleta, plantar verdures al jardí, menjar sandvitxos enfilats en un arbre o quedar-se a casa quan plou. Un dia, però, l’òs ja no vol jugar, perquè l’amoïna una cosa important: «Dins meu, sempre he sabut que soc una osseta i no un osset. M’agradaria dir-me Joana i no Joan.»

El seu amic li farà costat?

Acompanyat del tema “Turtle blues” de Janis Joplin:

 


Adela Turín ; Nella Bosnia

Kalandraka, 2013

Ells menjaven, viatjaven i es modernitzaven mentre elles recol·lectaven i criaven a la prole. Però els bonobos no deixaven que les bonobes també poguessin aprendre i evolucionar. Un bon dia les bonobes es van cansar i van decidir actuar.
Fartes d’aquest tracte, les bonobes decideixen canviar el seu destí i se’n van a viure a un altre bosc a on demostraran la seva capacitat de sobreviure, de crear i de transformar la seva nova llar en un lloc “bonic i confortable, perfumat i tranquil”; tot al contrari de quan vivien amb els bonobos.

Una història fabulada que -com “Rosa caramel” i “L’Artur i la Clementina”- pretén posar en valor el rol femení dins la societat i eradicar els estereotips sexistes i la discriminació, per poder canviar mentalitats i construir un món millor.

Acompanyat del tema “New Africa” de Youssou N’Dour:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>