Animació lectora a la biblioteca

Aquests són els contes que la Noemí ens ha explicat aquesta setmana a la biblioteca: “Rosa Caramel” a P3 i P4 i “L’Artur i la Clementina” a P5, 1er i 2n.

Tots dues són històries escrites per Adela Turin i il·lustrades per Nella Bosnia fa més de trenta anys. Formen part de la col·lecció que, en el seu dia, es va titular “A favor de las niñas” i que es va convertir en una col·lecció de referència per a la coeducació i la igualtat.

Tot i que han passat molts anys de d’aquella primera edició, actualment, encara tenen plena vigència i continuen sent molt necessaris.

 

 

Adela Turin; Nella Bosnia

Kalandraka, 2017

En el ramat, totes les elefantes són de color rosa, excepte la Guillermina. Aviat descobrirà que les elefantes tenen prohibit fer coses reservades només pels elefants. Com que no accepta aquesta tradició, aviat mostrarà a les seves companyes que la igualtat no és pas una utopia.

 

 

Acompanyat de l’àudio: https://www.youtube.com/watch?v=buaycMBjjPg

 

Adela Turin; Nella Bosnia

Lumen, 2001

Un bonic dia de primavera, l’ Artur i la Clementina, dos joves tortugues rosades, es coneixen a la vora del llac i decideixen casar-se aquella mateixa tarda…Però, de seguida, l’Artur comença a intentar dominar a la Clementina fins a convertir-la en un mer trofeu a la seva vida. Fins quan?

De la mítica col·lecció “A favor de las niñas”, és una història fabulada que reivindica el rol femení dins la societat, lluita contra els estereotips sexistes i denuncia la discriminació. Va ser una historia escrita fa molts anys, però avui dia es necessiten encara obres sobre la coeducació i la igualtat.

 

Acompanyat de l’àudio: https://www.youtube.com/watch?v=vhpWQTS4UPQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>