Preguntes i Respostes del Casal

Salutacions famílies!

Durant tot el període d’inscripcions hem anat rebent una sèrie de dubtes sobre el desenvolupament del Casal. Hem preparat aquest document recollint-les totes i esperant que us serveixi d’ajuda!


Es farà el Casal?

L’únic requisit per poder realitzar el Casal és el d’estar en la Fase 3 de la desescalada, per tant, un cop hi arribem, el Casal obrirà amb normalitat. En un principi tot sembla indicar que ja podrem obrir el Casal el 22 de juny, ja que sembla que serà el mateix dia que arribem a la Fase 3.


Quines activitats es realitzaran al Casal?

En el Casal realitzarem les activitats de sempre: jocs, gimcanes, tallers, jocs d’aigua, etc. La diferència amb els altres anys és que aquestes activitats seguiran els protocols de seguretat que s’han fet des de la Direcció General de Joventut, mantenint sempre unes distàncies de seguretat. Aquestes mesures afectaran el mínim possible al dia a dia del Casal. Si bé hi ha alguns jocs que no podrem fer, n’hi ha de molts més que si que podrem jugar! Els tallers també variaran una mica, ja que els diferents nens/es no compartiran material i quan això passi, prèviament s’haurà desinfectat correctament. A l’hora de realitzar els tallers també es tindran en compte les distàncies de seguretat.


Hi haurà Excursions?

Els dimecres no hi haurà excursions. El nostre objectiu és oferir als nens/es i a les famílies un entorn el més segur possible, és per aquest motiu que ens quedarem a l’escola. En el seu lloc, programarem activitats específiques pels dimecres que trencaran la rutina de la setmana: Grans Jocs, Grans Gimcanes, etc.


Com s’organitzarà el Casal?

El Casal s’organitzarà per grups (grups de convivència). Aquests grups seran de màxim 10 nens/es i es faran en funció de la seva edat i tindrà el seu monitor/a de referència. Cada grup realitzarà totes les activitats programades (jocs, tallers, ambientacions, jocs d’aigua, etc.) però no compartirà espais simultàniament amb altres grups, és a dir, a diferència d’altres anys, no hi haurà un moment que tots els nens/es estiguin junts en un mateix espai (estona d’esbarjo, ambientacions, etc.).Al llarg de la setmana realitzarem diferents activitats relacionades amb el centre d’interès: ambientacions, tallers, jocs d’aigua, jocs, gimcanes, etc. Cada grup funcionarà de manera independent, realitzant les activitats programades i sense compartir espais, tal i com es recomana en els protocols de la Direcció General de Joventut. Aquests grups es faran en funció de l’edat dels infants.


Com seran les entrades al Casal?

Les entrades al Casal hauran de ser esglaonades en franges de 10 minuts i es realitzaran per grups. Abans de començar el Casal, cada família rebrà un correu que els informarà del grup al que va el seu fill/a i l’hora d’entrada i sortida del Casal i per la porta que ho faran (enguany utilitzarem les dues portes d’accés a l’escola: la principal i la secundària). En arribar a l’escola, es prendrà la temperatura a cada nen i aquesta quedarà registrada a disposició del CAP en cas que necessités consultar el nostre registre (tot l’equip de monitoratge també es prendrà la temperatura en arribar al centre). En el cas que algú tingués temperatura (37’3ºC o més) no podrà accedir a l’escola per motius de seguretat per la resta de companys.

A l’entrada de l’escola, també us preguntarem si el vostre fill/a presenta algun símptoma de COVID. Cada família, abans de venir al Casal, haurà de comprovar que no presenti cap símptoma associat i així ens ho farà saber verbalment en el moment d’arribada. Aquí teniu el Llistat de Comprovació de Símptomes per a les famílies d’infants i joves que participen en les Activitats d’Estiu del Departament de Salut: Llistat de comprovació de símptomes

En arribar a l’escola també ens rentarem les mans amb gel hidroalcohòlic i farem una desinfecció del calçat. Un cop realitzat aquest procediment, el monitor/a recollirà el seu grup i començarà les activitats del dia.

En el cas que hi hagués algun nen/a que hagi d’utilitzar el servei d’Acollida, el procediment d’entrada serà exactament el mateix però sense tenir una hora d’entrada fixe a l’escola.


Quines mesures de prevenció es prendran?

Cada dia, a l’entrada del Casal, es prendrà la temperatura a cada infant, deixant-la anotada en un full de registre, juntament amb la dels seus companys i la de tot l’equip de monitors/es. Si algun infant o monitor/a té temperatura (37’3º o més), no podrà participar en el Casal. Si algun infant o monitor conviu amb algú amb COVID19 o amb algú que mostri símptomes compatibles, tampoc podrà venir al Casal. A l’entrada al Casal, cada infant es rentarà les mans amb gel hidroalcohòlic i es desinfectarà el calçat. Aquest mateix procediment el realitzarà també tot l’equip de monitoratge a l’entrada de l’escola.

A l’hora de realitzar jocs, sempre es realitzaran jocs que no requereixin contacte físic entre els infants però que permetin interactuar entre ells i poder gaudir del joc amb ells.

A l’hora de realitzar els tallers, cada infant tindrà un petit “kit” amb material bàsic (colors, pinzells, etc.) amb el que podran realitzar-lo. En el cas de necessitar algun tipus de material que s’hagués de compartir, aquest sempre es desinfectarà abans i després d’utilitzar-lo.

A l’hora de dinar, respectarem les distàncies físiques de seguretat i cada infant tindrà el seu espai per poder dinar amb seguretat. Lògicament, abans de dinar, ens rentarem correctament les mans.

Pels infants de P3 que fan migdiada, el protocol que seguirem és el que s’estableix per les cases de colònies, és a dir, mantindrem una distància de seguretat de 2 metres entre cada infant. Normalment, pel Casal, no demanem que porteu cap màrfega, enguany, agrairem que els infants de P3 duguin la seva màrfega, fet que ajudarà a l’infant a ser més conscient del seu espai a l’hora de la migdiada. Si alguna setmana el grup de P3 fos més nombrós, s’habilitaran els espais necessaris per poder realitzar la migdiada amb seguretat.

Sempre, entre cada activitat o canvi d’espai, ens rentarem les mans i es realitzarà una desinfecció de l’espai per tal que un altre grup hi pugui accedir amb seguretat. A l’hora de rentar-nos les mans dins el Casal, farem servir sabó i ens eixugarem les mans amb tovalloles de paper.


Els nens/es han de portar mascareta?

Segons el protocol que ha fet la Direcció General de Joventut: “l’ús de mascaretes serà obligatori en:

  • Els moments en els que no sigui possible ni viable mantenir la distància física recomanada

Sempre que es parla de l’ús de mascareta, s’ha d’entendre mascareta higiènica reutilitzable.. En el cas dels infants participants, l’han d’aportar ells/es des de casa.

En un principi, els nens/es només portaran la mascareta en arribar al Casal i quan realitzin alguna activitat molt concreta, per exemple, quan realitzin algun taller. Les mascaretes hauran de dur el nom en un lloc visible. Recordem que la mascareta no és obligatòria pels infants menors a 5 anys.


Els nens/es es podran relacionar?

Aquest és el nostre principal objectiu!: Que els nens/es es puguin tornar a relacionar entre ells, compartir experiències, estones de joc, etc. i que aprenguin a fer-ho amb les mesures de seguretat adients. Hem d’evitar que el distanciament físic es converteixi en distanciament social i, de la mateixa manera que tots nosaltres estem modificant la nostra manera de relacionar-nos, també hem de donar l’oportunitat als infants a realitzar aquest mateix aprenentatge, sempre guiat per l’equip de monitors/es.


Si teniu algun dubte més,comenteu-nos-el a través del correu xarangascp@gmail.com i anirem actualitzant aquest document.

Moltes gràcies i ens veiem el 22 de juny!