Divendres d’animació lectora

Durant dues setmanes explicarem a P3 i a Educació Infantil el conte Es ven germà petit.

Sí, sí heu escoltat bé! La Laia vol vendre el seu germà petit perquè n’està fins al capdamunt. Com és? Tots els nens i nenes han tingut molt clar que això no es podia fer i que era inadmissible.

Es ven germà petit és un llibre molt divertit i alliçonador amb el qual tots els germans grans es veuran identificats. I no només això, a més s’adonaran que tenir sentiments contradictoris vers els germans és ben normal: els estimem i, a vegades, també els odiem! Els necessitem, però sovint voldríem desempallegar-nos d’ells! Volem jugar amb ells, però també volem estar sols! Massa sentiments contradictoris difícils de pair!

Quan arriba un segon fill a la família el regnat del primer s’acaba. A partir d’ara, tot s’haurà de compartir: les atencions, els somriures, les joguines… I això pot arribar a ser molt complicat d’assimilar.

Marian De Smet ; Marja Meijer

Símbol, 2007

La Laia està ben tipa del seu germà petit. Quan va néixer era molt bo i molt bonic, però ara s’ha convertit en un monstret. Quan fa dibuixos, ell els hi estripa, quan fa figuretes de fang ell les hi trenca totes,… fins que la Laia pren una decisió: vendrà el seu germà petit!!!
Un conte meravellós que acaba bé on tots els germans grans que estan cansats dels germans petits de la casa s’hi sentiran identificats. Aquest és un llibre divertit i alliçonador, alhora, sobre la convivència entre germans.

 

 
Per acompanyar el conte hem utilitzat la cançó de la Catrin Fish titulada Celtic Concerto Solstice:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>