Animació lectora a la biblioteca

I vet aquí que ha arribat el torn de parlar de música a la biblioteca!

Quan obro la boca ensenyo
blanca i fina dentadura,
i així que a parlar em poso
totes les dents em belluguen.

El meu nom diu que sóc pi,
més també sóc d’altra fusta;
i unes dames que amb mi vénen,
quan canten em donen llustre.

Aquestes dames
van vestides de blanc,
i van vestides de negre.
I canten boniques cançons
quan els toques l’esquena.

Després de descobrir que “el piano” era l’objecte que estava darrera d’aquestes endevinalles i d’escoltar els magnífics acords que ens embolcallaven mentre sonava música de Chopin, ens hem disposat a gaudir dels contes de L’ós i el piano i del Concert de piano.

L’ós i el piano l’hem explicat a p3, p4 i p5 i El concert de piano a 1r i 2n:

 

David Litchfield

Blume, 2016

Un dia, al bosc, un osset va trobar una cosa que no havia vist mai. «Què deu ser aquest objecte tan estrany?», va pensar. Amb cautela, el va començar a palpar amb aquelles potes rabassudes…

Amb el transcurs del temps, l’ós va aprendre a tocar l’estrany instrument. Un dia, per casualitat, un pare i el seu fill, que esmorzaven al bosc, van sentir els bells sons del piano. L’ós els va acompanyar en un increïble viatge a Nova York, on la seva extraordinària habilitat el va convertir en un personatge famós. Va aconseguir la fama, la fortuna i tota la música del món, però trobava a faltar als seus amics i a la família que havia deixat enrere.

 

Akiko Miyakoshi

Ekaré, 2013

El primer concert de piano de la Momo és a punt de començar, i ella està una mica nerviosa. De sobte, una ratolineta apareix per convidar-la a la seva pròpia funció. La Momo descobrirà un món insòlit en què un nou públic la farà sentir com a casa. Un llibre ple d’emocions magníficament il·lustrat.

 

 

Per acompanyar els dos contes hem utilitzat la Nocturne Op. 9 no 2 de Chopin:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>