DENIP 2020

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau [1] (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.[2]

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi)

Font: wikipedia

LA CLASSE DELS CUINERS

Hola! Som l’Angie, la Blanca, en Gerard, en Hamza, la M. Reyes i la Ruoxuan, el grup dels CUINERS del cicle inicial de l’escola i us volem presentar algunes de les activitats que fem a l’aula.

FESTA DE NADAL 2019

NADAL A L’ESCOLA

Com cada any, l’últim dia abans de les festes de Nadal, l’AMPA de l’escola ens va convidar a esmorzar, abans de rebre la visita del Pare Noel, que va arribar ben carregat de joguines!!!

Tots vam estar molt contents amb la seva visita!! Aquí podeu veure algunes fotos d’aquell dia tan especial !!

CONCERT AL GIMNÀS

El passat 3 de desembre, el pare d’una nena de l’escola ens va oferir un concert xulíssim al gimnàs. Els nens i les nenes s’ho van passar genial i van participar cantant i ballant.

Tota l’escola volem agrair-li que vingués a donar-nos la oportunitat de gaudir de la música. Amb activitats d’aquest tipus, l’escola ens obrim a tota la comunitat.

GRÀCIES!

 

TALLER DE TAULETES AL GRUP 5

Des de fa ja 20 anys, l’escola s’ha anat dotant curs rere curs, de diferent equipament tecnològic que va enriquint de manera significativa, els processos d’ensenyament i aprenentatge, així com creant-ne de nous; com l’alfabetització digital. 

Aquest curs hem volgut fer un pas més i donar un impuls intens  per a  l’alfabetització i competència digital, així com a l’ús de les TAC (Tecnologies per l’Aprenentatge i el Coneixement).

Durant aquest any, us anirem presentant diferents moments de treball dels nostres alumnes dins aquest àmbit.

En aquest artícle podeu veure els alumnes del grup 5 de cicle inicial.

Treballen a les tauletes 4 APPs diferents. En el suport paper tenen les referències visuals de quines són les Apps. El temporitzador els marca el temps que tenen per a cada aplicació. Un cop acabada, han de marcar si l’han fet correctament i en finalitzar la feina si ho han fet bé… Toca jugar a el que vulguin!

La veritat és que ho han fet súper bé!

 

BON NADAL 2019

Tota la gran família que formem l’Escola Llevant us desigem unes BONES FESTES!!!!

LA NOSTRA ESCOLA 2019

Un any més, un grup d’alumnes de l’escola ha participat en el programa de Badalona Comunicació “La nostra escola”.

Aquest curs, els nens i nenes ens presenten un informatiu d’allò més entretingut.

Amb aquest projecte, els alumnes treballen el llenguatge audiovisual, l’expressió oral i sobretot… S’ho passen genial!

Esperem que us agradi!

http://

 

 

 

FORMACIÓ SOBRE GESTIÓ EMOCIONAL A LES ESCOLES

Durant 7 sessions, un grup de professionals de l’escola, han participat d’una formació sobre “La gestió emocional a les escoles d’educació especial”, impartit per l’entitat SEER (Salut i Educació Emocional). Us adjuntem l’enllaç a la pàgina web per si voleu més informació.

https://salutieducacioemocional.com/

Ha estat una experiència molt positiva per a les persones participants!

EXCURSIÓ A TIANA

El 29 d’octubre els Cicles Mitjà i Superior van anar a la Font de l’Alba, Tiana, a celebrar la castanyada. En aquesta activitat, vam caminar per una ruta de sorra que feia pujada i baixada: “Va ser mooolt divertit”.

HALLOWEEN 2019

Els Cicles Mitjà i Superior vam organitzar una tarda de Halloween farcida de moltes sorpreses. Vam crear un espai no apte per a gent poruga.

TALLER DE PINTURA

El passat mes d’octubre, la classe dels bombers i la classe dels mecànics van anar a la Sala El Refugi , situada a la Plaça de la Vila de Badalona, a fer un taller de pintura.

En aquest espai, preparat per tal de facilitar l’art de pintar, els nostres alumnes, acompanyats per l’Anna Riera de l’Obrador de la Riera, van poder expressar-se a través de la pintura,

Us deixem un recull de fotos per tal que pugeu veure vosaltres mateixos com van gaudir d’aquesta activitat:

SETMANA DELS DRETS DELS INFANTS

L’escola Llevant forma part del Consell dels Infants de Badalona i ha participat de la proposta de fer un mural sobre alguns dels drets dels nens en el marc de la Setmana dels Drets dels Infants. El dret escollit ha estat el de la inclusió.

En el següent enllaç podeu veure la resta de murals que han fet les escoles de Badalona.

SETMANA DELS DRETS DELS INFANTS

El nostre mural està entre el carrer Av. Bac de Roda i Joan d’Àustria. Animeu-vos i aneu a fer més fotos!

La nostra petita Noa l’ha trobat! Gràcies a la familia per compartir-nos la foto!

Taller de Teatre

Som en Jordi, en Ricardo, en Juan, en Fabián, l’Adrià, la Júlia i l’Anna. Ens trobem els dijous a la tarda per fer el “taller de teatre”.

Tot i que diem que anem a fer el Taller de teatre, no us penseu que hem assajat una obra de teatre, nooo!

El que hem fet ha estat passar-ho bé assajant, representant, diferents situacions de la vida quotidiana que reflecteixen situacions socials com:

– Anar a un bar a prendre alguna cosa: què demanar, triant entre el que hi ha a la carta o ens explica el cambrer, poder canviar d’opció si no hi ha el que volem, saber esperar fins que ens porten el que hem demanat, pagar el que hem consumit …

– Anar al cinema: fer la cua per comprar l’entrada, comprar l’entrada, fer la cua per comprar crispetes, comprar les crispetes…

– Anar a comprar a un supermercat: saber en quin passadís trobarem el que necessitem fixant-nos en els cartells i els producte que veiem, fer la cua, pagar, saludar i acomiadar-se…

Hem aprofitat aquest espai per conversar sobre les festes tradicionals (Nadal, Sant Jordi, festes de Maig) i sobre les sortides i excursions que hem anat fent al llarg del curs (Fàbrica Cacaolat, hort de Can Barriga, Bombers, Salting, bolera). A través de les nostres converses, amb el suport de les imatges projectades a la pantalla digital hem pogut aprendre els uns dels altres, escoltar-nos i participar.

Hem gaudit, hem rigut i sobretot hem après!

EXPOSICIÓ PICASSO

El dia 7 de juny es va realitzar a l’escola una exposició dels diferents treballs elaborats pels alumnes del Cicle Mitjà i Superior relacionats amb el pintor Pablo Picasso i altres creativitats.

I JORNADA DE SUPORT CONDUCTUAL POSITIU

El passat 25 de juliol, la nostra escola va participar de la I Jornada de Suport Conductual Positiu. 

La psicòloga de l’escola, la Pilar Raja, va exercir de moderadora en aquesta jornada, on l’Escola Llevant vem poder presentar a altres centres participants, la nostra experiència en la implementació d’aquesta metodologia per l’ ensenyament i aprenentatge de les conductes i les habilitats socials dels nostres alumnes.

 

El cicle mitjà i superior va al Montseny

Els alumnes de cicle mitjà i superior, per finalitzar el curs, hem anat d’excursió al Montseny aventura.

Primer els monitors ens van explicar les diferents activitats que realitzaríem al llarg del dia i ens van dividir en dos grups.

Vam començar amb el paint ball, tir amb arc , voleibol , fútbol i per últim ens vam portar al circuit dels karts , aquesta va ser de les que més ens va agradar.

Aquí us deixem una recopilació de fotos perquè pugueu veure tot el que vam disfrutar!!

FOTOS EXCURSIÓ AL MONTSENY