JUGUEM AMB LA MÚSICA!

BON DILLUNS MUSICAL FAMÍLIES!

AQUESTA SETMANA US PRESENTO UNA PROPOSTA D’ACTIVITATS PER JUGAR AMB LA MÚSICA. N’HI HA PER TOTHOM, PER ALS MÉS PETITS I TAMBÉ PER ALS MÉS GRANS. TRIEU LA VOSTRA, ESPERO QUE US AGRADIN!

JOCS DE FALDA

AQUESTS DIES PASSEM A CASA MOLTES HORES, I ELS MÉS PETITS DE SEGUR QUE RECLAMEN MÉS QUE MAI L’ATENCIÓ D’UN ADULT. UNA MANERA DE PASSAR UNA BONA ESTONA ÉS A TRAVÉS DELS JOCS DE FALDA.

EL JOC DE FALDA ÉS UN JOC, EN UN INICI INICIAT PER L’ADULT, EXPRESSAT AMB UNA CANTARELLA O CANÇÓ I QUE COMPORTA UN CONTACTE DIRECTE ENTRE L’INFANT I L’ADULT.

L’ADULT, TOT JUGANT AMB L’INFANT ASSEGUT A LA SEVA FALDA, LI TRANSMET EL SEU AFECTE, LI FA MOIXAINES, EL GRONXA, CAPTA LA SEVA ATENCIÓ AMB LA MIRADA I ES COMUNICA AMB ELL/A.

AQUESTS JOCS PERMETEN ESTABLIR UNA RELACIÓ MOLT ÍNTIMA.

US PROPOSO ALGUNS JOCS PER A QUE POGUEU FER A CASA:

 

BIM BOM!

AMB AQUESTA CANÇÓ L’ADULT TÉ L’INFANT A LA SEVA FALDA, MIRANT-SE TOTS DOS I AGAFANT-SE LES MANS. S’INICIA LLAVORS EL BALANCEIG, SUAU, PROCURANT SEGUIR EL RITME.

EL BALANCEIG FORÇA A L’INFANT A FER UNES CERTES FLEXIONS DE TRONC I CAP QUE SÓN MOLT POSITIVES A NIVELL MOTRIU. EL BALANCEIG POT SER DAVANT-DARRERA I LATERAL.

 

LA BARCA PUJA I BAIXA

AMB AQUESTA CANÇÓ ES SIMULA EL BALANCEIG DE LA BARCA I ES VAN ENLLAÇANT LES ACCIONS QUE DIU LA CANÇÓ.

SI SOM DOS ADULTS, PODEM AGAFAR UN LLENÇOL GRAN I ESTIRAR EL NEN EN AQUEST. AGAFAR-LO DE LES DUES PUNTES I BALANCEJAR EL LLENÇOL AMB L’INFANT COM SI ES TRACTÉS D’UNA HAMACA.

 

ESCARABAT BUM BUM

L’ADULT FA RECOLZAR EL CAP DE L’INFANT A LA SEVA FALDA I LI VA PICANT A L’ESQUENA SEGUINT LA PULSACIÓ DE LA CANÇÓ.

SI A CASA SOU DIVERSOS ADULTS O HI HA ALGUN GERMÀ QUE HI VOL PARTICIPAR, LI PODEU PICAR A L’ESQUENA TOS DOS, TRES O QUANTS SIGUEU, I AL FINAL DE LA CANÇÓ PREGUNTAR: ESCARABAT, ENDEVINA QUI T’HA PICAT!

 

JOCS DE RITME!

PER ALS MÉS GRANS US DEIXO UNS VÍDEOS AMB UNS RITMES PER TOCAR I REPETIR.

ESCOLTAREU ELS RITMES A PICAR I TAMBÉ VEUREU LES FIGURES RÍTMIQUES. ELS PODEU PICAR AMB LES MANS, ELS PEUS O QUALSEVOL PART DEL COS QUE VOLGUEU. TAMBÉ PODEU PROVAR DE FER-HO AMB ALGUN INSTRUMENT O QUALSEVOL OBJECTE QUE TROBEU PER CASA COM DOS CULLEROTS DE FUSTA.

LA MEVA RECOMANACIÓ ÉS QUE FEU COM A CLASSE, ESCOLTEU EL RITME AMB MOLTA ATENCIÓ LA PRIMERA VEGADA I DESPRÉS JA EL PODEU REPETIR.

 

 

UNA AUDICIÓ PER JUGAR!

FINALMENT US PROPOSO UNA AUDICIÓ PER A QUE ESCOLTEU I JUGUEU.

L’AUDICIÓ QUE US PROPOSO ÉS “SANDPAPER BALLET” DE LEROY ANDERSON.

ATENCIÓ! ESCOLTEU L’AUDICIÓ I ENDEVINEU, QUINS ÉS L’INSTRUMENT PROTAGONISTA? US DONO UNA PISTA: NO ÉS UN INSTRUMENT, ÉS UN OBJECTE!

SABEU QUÈ ÉS? SI CLIQUEU AQUÍ TROBAREU LA SOLUCIÓ!

ARA QUE JA SABEU LA RESPOSTA PODEU FER VOSALTRES DE MÚSICS A CASA. POTSER TENIU ALGUN PAPER DE VIDRE QUE TENIU PER FER BRICOLATGE I EL PODEU UTILITZAR. SI NO ÉS AIXÍ, PODEU AGAFAR UN PAPER QUE TINGUEU PER CASA UTLITZAT, O CARTRÓ. TOT SI VAL! POSEU LA MÚSICA I A TOCAR!

PER ALS QUE VOLGUEU VEURE UNA ESCENA DE COM POT SER UN CONCERT AMB UNA MICA D’HUMOR, PODEU VEURE AQUEST VÍDEO. ÉS MOLT DIVERTIT!

 

ESPERO QUE GAUDIU DELS TOTS JOCS QUE US HE PROPOSAT!

UNA FORTA ABRAÇADA VIRTUAL!

 

MARTA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>