EXPERIMENTS MUSICALS!

BON DILLUNS MUSICAL FAMÍLIES!

AQUESTA SETMANA US PRESENTO UNA PROPOSTA PLENA D’EXPERIMENTS MUSICALS. SOM-HI!

PER COMENÇAR A ESCALFAR MOTORS…

DUES PROPOSTES, COM SEMPRE:

1)CANTAR LA CANÇÓ “EL JARDÍ” DEL GRUP EL POT PETIT. ÉS UNA CANÇÓ ANIMADA QUE FA PRIMAVERA. LA POTS CANTAR I PROVAR DE FER ALGUN DELS SIGNES DE LA CANÇO, AL VÍDEO, LA CANÇÓ ESTÀ INTERPRETADA AMB LLENGUA DE SIGNES. SI ET VE DE GUST TAMBÉ POTS ACOMPANYAR-LA TOCANT ALGUN INSTRUMENT O OBJECTE SONOR QUE TROBIS PER CASA. NO ESPANTIS ALS VEÏNS!

2)AMB UN REPTE DE PERCUSSIÓ CORPORAL: EL“FRUITA CHALLENGE”. NOMÉS CAL ESCOLTAR LA MÚSICA I SEGUIR LES INDICIACIONS DEL VÍDEO. TENIU DISPONIBLES DOS NIVELLS.

NIVELL 1:PICANT DE MANS UNA VEGADA QUAN VEIEU LA TARONJA I A LES CUIXES DUES VEGADES QUAN VEIEU LES DUES LLIMONES.

NIVELL 2:PICANT DE MANS UNA VEGADA QUAN VEIEU LA TARONJA, A LES CUIXES DUES VEGADES QUAN VEIEU LES DUES LLIMONES I AL PIT QUATRE VEGADES QUAN VEIEU LES QUATRE CIRERES.

 

MÚSICA PER EXPERIMENTAR

US VE DE GUST EXPERIMENTAR AMB LA MÚSICA? A CHROME MUSIC LAB TROBAREU EXPERIMENTS PER A TOTS! PODEU CREAR UNA CANÇÓ, JUGAR I EXPERIMENTAR AMB LA VOSTRA VEU, CREAR RITMES… AIXÒ ÉS TOT EL QUE US TROBAREU! HI HA APLICACIONS MÉS FÀCILS I D’ALTRES MÉS COMPLEXES, TRIEU AQUELLA QUE US VINGUI DE GUST EXPERIMENTAR. AQUÍ EN TENIU UN PETIT RESUM:

 

SONG MAKER: CREA LA TEVA CANÇÓ

ÉS UNA MICA DIFÍCIL D’UTILITZAR, PERÒ PODEU EXPERIMENTAR A VEURE QUÈ US SURT. EN VERTICAL LES NOTES PRENEN EL COLOR DE LES CAMPANES O ELS BOOMWHACKERS QUE TENIM A L’AULA.  A LA PART DE SOTA, LA PERCUSSIÓ.

PODEU TRIAR INSTRUMENT TANT DE MELODIA COM DE PERCUSSIÓ I FINS I TOT GRAVAR LA VOSTRA VEU.

US ANIMEU?

RHYTHM: CREA UN RITME

MOLT FÀCIL I DIVERTIT D’UTILITZAR! DOS MICOS AMB DOS TIMBALS I UN TRIANGLE T’AJUDARAN A CREAR UN RITME AMB AQUESTS TRES INSTRUMENTS. EL RITME L’HAS D’ANAR DIBUIXANT, TENS 3 SÍMBOLS: EL TRIANGLE, LA RODONA VERMELLA I LA TARONJA.

SPECTROGRAM: MIRA L’ESPECTRE DEL SO

ÉS MOLT FÀCIL D’UTILITZAR I PERMET VEURE L’ESPECTRE SONOR DEL SO D’UN OCELL, D’UN INSTRUMENT, D’UNA VEU… TAMBÉ POTS ENGEGAR EL MICRÒFON DE L’ORDINADOR I VEURE EL DE LA TEVA VEU O AMB EL RATOLÍ DIBUIXAR UN ESPECTRE I ESCOLTAR COM SONA (MÉS AGUT, GREU…).

CHORDS: ESCOLTA ELS ACORDS

ÉS SENZILL D’UTILITZAR. NOMÉS CAL QUE TOQUIS UNA TECLA DEL PIANO I ET MUNTA L’ACORD. POTS ESCOLTAR TOTS ELS ACORDS MAJORS I MENORS.

SOUND WAVES: ONES SONORES

MOLT SENZILL I ENTRETINGUT! ÉS COM TENIR UN TECLAT DE PIANO VIRTUAL I AFEGIR-HI UN PANELL VISUAL QUE VIBRA A PARTIR DE LES ONES SONORES QUE ANEM CREANT.

ARPEGGIOS: ARPEGIS

NOMES CAL DONAR-LI AL PLAY I ET CREA UN ARPEGI EN PIANO O ARPA I EL VA MODIFICANT DE TONALITAT QUAN CLIQUES SOBRE CADA TONALITAT O COLOR DE LA MÚSICA! POTS EXPERIMENTAR AMB ELS DIFERENTS COLORS I SONS DE LA MÚSICA.

KANDINSKY: A DIBUIXAR!

T’AGRADA DIBUIXAR! AQUESTA APLICACIÓ ÉS MOLT DIVERTIDA I SENZILLA. TRIA UNA GAMMA DE COLORS, FES EL TEU DIBUIX A LA PANTALLA I A CONTINUACIÓ DÓNA-LI AL PLAY. ESCOLTARÀS COM SONA EL TEU DIBUIX!

MELODY MAKER: CREA UNA MELODIA

UNA APLICACIÓ GENIAL QUE ET PERMET CREAR LA TEVA PRÒPIA MELODIA. LES NOTES ESTÀN EN VERTICAL, LA MÉS GREU A SOTA I LA MÉS AGUDA A DALT. LES NOTES PRENEN EL COLOR DE LES CAMPANES O ELS BOOMWHACKERS QUE TENIM A L’AULA. TAMBÉ POTS TRIAR LA VELOCITAT DE LA MÚSICA.

VOICE SPINNER: JUGA AMB LA TEVA VEU!

CLICA AL MICRÒFON I GRAVA’T PARLANT, CANTANT… DESPRÉS NOMÉS HAS DE JUGAR AMB LA TEVA VEU, ET SENTIRÀS PARLAR RÀPID, LENT I FINS I TOT DEL REVÉS!

HARMONICS: ESCOLTA ELS HARMÒNICS

CLICA SOBRE CADA LÍNIA I SENTIRÀS ELS HARMÒNICS, TOTS ELS SONS SECUNDÀRIS EN ELS QUE ES DESCOMPON UN SO.

PIANO ROLL: ESCOLTA I MIRA EL PIANO!

BONA APLICACIÓ! TENS DIFERENTS PECES MUSICALS PER A PIANO PER ESCOLTAR. VEURÀS COM ES VA DIBUIXANT LA MÚSICA! PODRÀS SEGUIR ELS DIEFERENTS SONS QUE ES PRODUEIXEN SEGONS LA SEVA ALTURA I DURADA.

OSCILLATORS: ESCOLTA COM CANVIA EL SO!

MOLT FÀCIL I DIVERTIT! MANTINGUES EL DIT O EL RATOLÍ CLICAT SOBRE EL NINOT I MOU-LO AMUNT I AVALL PER EXPERIMENTAR COM VAN CANVIANT LES OSCIL·LACIONS DEL SO!

STRINGS: COM SONEN LES CORDES!

AQUESTA APLICACIÓ PERMET EXPERIMENTAR LA RELACIÓ QUE HI HA ENTRE LA LLARGADA DE LES CORDES I EL SEU SO (MÉS AGUT O GREU). PASSA EL DIT O EL RATOLÍ CLICAT PER SOBRE LES CORDES I ESCOLTA!

 

ESPERO QUE EXPERIMENTEU AMB LA MÚSICA I ELS SONS I GAUDIU AMB LES PROPOSTES D’AQUESTA SETMANA!

US TROBO A FALTAR!

 

MARTA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>