insridaurawebtransp   vipweb1       projectes   ampawebpixelsbatxibacweb    excel     professoratweb  logo-silvia      idiomesweb1ieduca-logo-480                        

                            

Comunicat de vaga per a dijous 26 d’abril

Us comuniquem que els alumnes d’aquest centre que cursen 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat han decidit exercir el seu dret a vaga i no assistiran a classe el proper dia 26 d’abril.

El motiu concret pel qual ha estat convocada la vaga és el que determina la convocatòria del Sindicat d’estudiants.

Us recordem que, segons la normativa vigent i tal i com s’estableix en l’article 32 del Decret 279/2006, de 4 de juliol, sobre drets i deures de l’alumnat i regulació de la convivència en els centres educatius no universitaris de Catalunya, els alumnes que cursen 1r i 2n d’ESO NO tenen permès adherir-se al dret a vaga.

La Direcció de l’Institut Ridaura

HORT ESCOLAR

En el marc del Projecte Som-hi!!, els alumnes de l’Aula Oberta han començat aquest curs a dissenyar i treballar al nou hort escolar que comparteixen l’Institut Ridaura i l’Escola Vall d’Aro.

A l’Aula Oberta fem el planter, que després transplantem i cuidem a l’hort.

Si passeu per davant del pati de l’escola, podreu veure com creix tot el que anem plantant!!!

 

RODAJOC 2018

El passat 19 i 20 d’abril, totes les escoles de Primària de la Vall d’Aro van participar un any més al Rodajoc, al Parc de Can Nitus a Castell d’Aro.
Enguany alguns alumnes de 4t d’ESO han estat els monitors de les activitats lúdiques i  esportives.

Moltes gràcies per la vostra col.laboració!!!!

 

FÒRUM TREBALLS DE RECERCA DEL BAIX EMPORDÀ

Dijous 12 d’abril es va celebrar, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, la setena edició del Fòrum de Treballs de Recerca del Baix Empordà.

Es tracta d’una mostra de treballs, escollits entre els millors, elaborats pels alumnes de 2n de batxillerat. Amb aquest acte es pretén mostrar la qualitat de la recerca dels joves de la nostra comarca i alhora reconèixer el seu talent i l’esforç que hi han dedicat.

La representant de l’Institut Ridaura va ser la Xènia Paradeda Dekhar, amb un interessant estudi sobre les vacunes.

 

Si en voleu veure un resum, visiteu l’enllaç següent:

https://vimeo.com/264775829

 

PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

Des d’avui divendres, 13 d’abril, i fins al 24 d’abril,  s’obre el període de preinscripció escolar a l’ESO per al proper curs 2018-2019. El nostre horari de secretaria és, de dilluns a divendres, de 8:15 a 14:45h

 

REPTE BIG DATA. LA INTEL·LIGÈNCIA DE LES DADES

Els alumnes de 1r de batxillerat de tecnologia industrial Anna Marty, Alexandra Serrano i Adrià Abellà han estat seleccionats per a la final del Repte Big Data, la Intel·ligència de les dades, promogut per l’Obra Social La Caixa, que consisteix a redactar una notícia sobre  L’impacte mediambiental i/o social dels dispositius electrònics. 

La final es durà a terme els dies 3, 4 i 5 de maig a Barcelona, on els alumnes hauran de treballar amb unes dades determinades i crear una nova notícia.

El premi per als dos millors treballs serà un viatge formatiu a Silicon Valley.

Molta sort a tots i a totes!!!

JORNADA DE PORTES OBERTES PER ALS ALUMNES DE 6è DE PRIMÀRIA

El dijous, 12 d’abril, els alumnes de 6è de primària de les escoles Vall d’Aro, Pedralta, Fanals i Els Estany van visitar l’institut Ridaura. La directora i la cap d’estudis els van donar la benvinguda a la sala polivalent i tot seguit els van fer una visita guiada per les instal·lacions. Els alumnes de 1rE els van preparar una mostra plurilingüe dels projectes que han dut a terme al taller de tecnologia i al laboratori d’experimentals  tot encoratjar-los a treballar i a esforçar-se molt el curs vinent.

 

CONFERÈNCIA DE L’ESCRIPTORA ROSA REGÀS

El dimecres, 11 d’abril, els alumnes de batxillerat van gaudir de la conferència “Las vocaciones ocultas”, a càrrec de l’escriptora Rosa Regàs, guanyadora, entre d’altres, del Premi Nadal 1994 i del Premi Planeta 2001. A través de la seva experiència vital, Rosa Regàs va encoratjar els alumnes a explotar els seus talents amb esforç i dedicació, però sobretot amb il·lusió i positivisme, per tal de trobar el camí cap a la seva veritable vocació. L’activitat es va convertir en un espai de reflexió i d’interacció que no va deixar indiferent cap dels nostres alumnes.

   

PREINSCRIPCIÓ AL PROGRAMA BATXIBAC 2018-2020

Termini per presentar la SOL.LICITUD de preinscripció al centre INS RIDAURA: del 2 al 4 de maig de 2018

REQUISIT D’ACCÉS: Tant els alumnes que han cursat l’ESO a l’institut Ridaura, com aquells alumnes externs que vulguin incorporar-se al nostre programa Batxibac, han d’acreditar el nivell B1 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües. Si l’alumne/a està pendent del resultat de la prova de nivell B1, la preinscripció quedarà condicionada a la superació d’aquesta prova.

En cas de no haver-se inscrit a cap prova de nivell B1, es realitzarà una prova d’accés el dimecres, 2 de maig de 2018, a les 11:30, a la Biblioteca de l’INS Ridaura.

La prova d’accés per als alumnes que no tinguin el nivell B1 constarà de les següents parts:

COMPRENSIÓ ORAL: un document oral amb qüestions sobre el seu contingut. L’alumne el podrà escoltar dues vegades.

EXPRESSIÓ ESCRITA: constarà, d’una banda, d’un text narratiu amb preguntes de comprensió i de gramàtica, i, d’altra banda, de la redacció d’un text argumentatiu de 180 paraules tot defensant una opinió.

EXPRESSIÓ ORAL: Constarà de tres parts:

  1. En primer lloc, caldrà fer una presentació d’un mateix en passat, present i futur (centres d’interès, projectes, activitats preferides, etc). Aquesta part tindrà una durada de 2 a 3 minuts.
  2. En segon lloc, caldrà dur a terme un exercici d’interacció oral (alumne/examinador) sobre una situació quotidiana. Aquesta part tindrà una durada de 4 a 5 minuts.
  3. En tercer lloc, caldrà exposar un punt de vista a partir d’un text curt. Aquesta part tindrà una durada de 3 minuts i l’alumne podrà disposar de 10 minuts per preparar-la.

Els resultats de la prova d’accés (APTE/ NO APTE) es publicaran el divendres 11 de maig.

PLANTADA D’ARBRES A L’AVINGUDA DE L’INSTITUT

El passat dimarts, 3 d’abril, la brigada de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, amb l’ajuda dels alumnes de la USEE de l’Institut Ridaura van dur a terme la plantació d’arbres al carrer Amadeu Vives, ja que les obres de l’Escola Vall d’Aro van afectar les arrels dels antics arbres.

CONCURSO DE RELATO CORTO COCA-COLA

El sábado, 17 de marzo, varios alumnos de 2º de ESO asistieron a la 58ª Edición del Concurso de Jóvenes Talentos de Relato Corto organizado por Coca-Cola. El  relato se debía inspirar en una brújula cuyas coordenadas eran agudas, llanas esdrújulas y sobreesdrújulas; y en cuya tapa había inscrita la frase “Era un objeto raro pero hermoso” que debía aparecer en el relato que escribieran. Los alumnos que participaron son: Nisrin Jerroudi, Juan Carlos Ruiz, Jazmin Madryk, Cristina Bonell, Albert Marty, Sara Porras, Jaume Andújar, Federica Silveira y Elizaveta Ribas. Nuestros mejores deseos para todos ellos.

 

CIRCULAR INFORMATIVA: AFECTACIONS AL TRÀNSIT PEL PAS DE LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA

Benvolgudes famílies,

Us informem que el proper dilluns, 19 de març, els desplaçaments a l‘hora de sortida de l’institut es poden veure afectats a causa del pas de la volta ciclista a Catalunya pel nostre municipi.

Us preguem que feu difusió d’aquesta informació entre els membres de la comunitat educativa.

La Direcció del Centre

PREMI COCA-COLA DE RELAT BREU DE CATALUNYA

Els alumnes de 2n d’ESO participen a la 41a edició del concurs. Els representats de l’institut Ridaura (Alèxia Esquinas, Maria Vidal, Adriadna Serrano, Ariadna Mora, Naia Miralles, Agnès Castillo, Manel Andújar i Laia Fierro) van anar el dissabte 10 de març a l’Institut de Palamós. Esperem que tinguin molta sort en aquesta experiència literària.

KINS 2018

 

https://www.facebook.com/pg/cebaixemporda/photos/?tab=album&album_id=1693500937362998

 

Una vegada més el Korfbal ha estat l’esport protagonista de la jornada del passat divendres 9 de març.

Els instituts Sant Elm, Palamós i Ridaura van participar en una competició de korfbal a les categories infantil i cadet. Tres equips de l’Institut de Palamós, quatre equips de l’Institut Sant Elm i setze de l’institut Ridaura, amb més de 250 esportistes, van gaudir d’un matí de korfbal .

Després d’una molt disputada primera fase de classificació, 12 equips van arribar a la segona fase eliminatòria, encara molt més disputada, per aconseguir arribar a la desitjada final. Els finalistes van ser: a la categoria infantil KING TEAM i PKC  i a la categoria cadet BKT i KCK, tots de l’institut Ridaura.

Els equips campions KING TEAM I KCK van guanyar les respectives finals i disputaran, com a campions de Girona, la final de Catalunya, el dijous 24 de maig a Barcelona, amb els equips campions de Barcelona, Lleida i Tarragona.

Enhorabona a tots/es!!!!