insridaurawebtransp   vipweb1       projectes   ampawebpixelsbatxibacweb    excel     professoratweb  logo-silvia      idiomesweb1ieduca-logo-480

                            

Informacions generals curs 17/18

L’inici de les classes serà el dijous 14 de setembre. L’horari és l’habitual, de les 8:15 a les 15:00h. Les dues primeres hores els tutors faran l’acollida dels alumnes i els informaran de les normes d’organització i funcionament de centre i del seu horari. Una vegada feta l’acollida es començaran les classes.

Recordeu que tots els alumnes que formen part del Programa Reciclatext trobaran els llibres i l’agenda escolar a la seva aula, la resta han de portar els llibres, l’agenda ja la tindran també. Tots els alumnes han de portar material per treballar (estoig, llibretes o folis).

Els exàmens i horaris de les recuperacions els podeu trobar en el document adjunt següent:

Horaris Recuperacions

 

 

Llibres d’ESO i Postobligatòria. Curs 17/18

libro-300x221            images

                LLISTAT LLIBRES                                                    LLISTAT MATERIAL

Els alumnes acollits al programa de Reciclatext únicament han de comprar el material corresponent al seu curs. Els llibres seran entregats el primer dia de classe a cada alumne a la seva aula. 

FÒRUM DE JOVES TALENTS DE CATALUNYA

La Ylenia González de 1r de Batxillerat va ser seleccionada per participar al Fòrum de Joves Talents de Catalunya que va tenir lloc a Berga, del 28 de juny a l’1 de juliol. Organitzat per l’UPC i l’Exploratori de Recursos de la Natura, amb el suport del Departament d’Ensenyament, aquest fòrum vol premiar els millors estudiants preuniversitaris de Catalunya i incentivar-los en l’estudi de la ciència i la tecnologia. El fòrum va tenir lloc al Pavelló Suècia de Berga i va comptar amb la presència de 40 joves de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat. L’allotjament i la manutenció anava totalment a càrrec dels organitzadors. Els nois i noies van treballar en grups als voltant del nexe aigua-energia i el darrer dia van presentar públicament els resultats davant les famílies a l’acte de cloenda. A més del treball en grups i l’assistència a ponències de científics rellevants, van visitar el Museu de la Mineria de Cercs o l’Espai d’interès natural de la Serra de Queralt. La conferència final va anar a càrrec del Dr. LLuís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques i Premi Nacional de Recerca 2016.IMG-20170702-WA0004 IMG-20170702-WA0005 IMG-20170702-WA0002

TORNEIG DE BÀSQUET 2016-2017

El dia 21 de juny es van lliurar els diplomes commemoratius del V Torneig de Bàsquet de l’Institut. Enhorabona a tot l’equip campió: Misael Santana, O’Neil Santana, David Rubiano, Àlex Mont i Yazid Beriane.

II ÀGORA DE JOVES

El passat dijous, 15 de juny, es va celebrar la “II ÀGORA DE JOVES”. La jornada va consistir en una dinàmica de grup dirigida als i a les joves de 4t d’ESO de l’INS Ridaura, organitzada per les àrees de Joventut de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro (Xènia Soler i Pol Vancells), SIE Vall d’Aro (Raquel Moreno i Noélia Urdininea) i ACAS Baix Empordà (Maria Conchillo i Núria Lisbona); amb la col·laboració de l’INS Ridaura. La diada representa el tancament de la col·laboració dels nostres alumnes en les activitats de Servei Comunitari que han proposat els ajuntaments i entitats  del nostre municipi conjuntament amb el nostre centre.

Mannequin Challenge d’Història de l’Art

Per acabar el curs, els alumnes de segon de Batxillerat de l’assignatura d’Història de l’Art han preparat un “Mannequin Challenge” basat en les principals escultures del repertori clàssic. Aquí el teniu:

COPA GIRONA DE KORFBAL

L’INSTITUT  RIDAURA  SOTSCAMPIÓ DE LA COPA  GIRONA DE KORFBAL

Dissabte, 10 de juny, es va disputar a l’Institut Ridaura la 1a COPA GIRONA DE KORFBAL . Hi van participar tots els centres de Girona en les categories preinfantil, infantil i cadet . L’Institut Ridaura va ser subcampió de la Copa Girona. Va passar la primera fase amb 3 victòries i una derrota i va jugar la final,  que va perdre davant el Centre Educatiu Sant Josep de S. Feliu de Guíxols

JORNADA MSCHOOLS. APP EDUCATION

El passat dissabte,10 de juny, va tenir lloc la sessió final de APP Education organitzada per mSchools i Mobile World Capital.

L’Institut Ridaura hi va participar amb dos grups finalistes. La jornada va ser molt profitosa per a tots ells.IMG_2850 IMG_2856 IMG_2857

FIRA CIÈNCIA ENTRE TOTS 2017

LA DIVULGACIÓ CIENTÍFICA TÉ ÈXIT SI, D’ENTRADA, TAN SOLS ENCÉN LA GUSPIRA DE L’INTERÈS

El nostre institut ha participat enguany, i per segona vegada, en la 4a edició de Ciència entre Tots, que va tenir lloc a Girona el dissabte, 6 de maig. Aquesta fira pretén estimular l’interès per la ciència als alumnes de secundària de les comarques gironines mitjançant la divulgació d’experiments o experiències científiques.

Durant tot el matí, alumnes de 2n d’ESO del Ridaura van representar el nostre centre tot explicant al públic les experiències que ells mateixos i companys d’altres cursos havien preparat. A més, van poder passejar per la resta de parades i descobrir un munt de propostes que altres alumnes els van plantejar.

Des de l’àmbit d’experimentals valorem molt positivament l’experiència i esperem poder-la repetir el curs vinent!!

ACCÉS A LES FOTOS

VÍDEO DE LA FIRA

ENLLAÇ A LA PÀGINA DE “CIÈNCIA ENTRE TOTS”

 

PRESENTACIÓ OFICIAL DEL BACHIBAC 2017-2019

El passat dijous, 1 de juny, es va dur a terme la presentació oficial del Bachibac 2017-2019 per a les famílies. La soirée va començar a les 7 de la tarda, amb la benvinguda de la directora, Sandra Solsona, a tots els assistents i va continuar amb la projecció del vídeo promocional del Bachibac, realitzat pels alumnes de 2n de batxillerat. Tot seguit, es va obrir un torn obert de preguntes adreçades als alumnes que aquest any han obtingut la doble titulació Batxillerat-Baccalauréat i als alumnes que aquest any han cursat 1r de Bachibac, per tal d’aclarir dubtes sobre els programa d’estudis del Bachibac. L’acte va concloure amb la degustació de formatges i vins francesos, així com de refrescos i sucs per als més joves.

DSC05386

DSC05379

EXÀMENS OFICIALS DE CAMBRIDGE

La setmana passada es van dur a terme els exàmens de Cambridge al nostre institut, ja que a partir d’enguany serem Centre Examinador Oficial.

Més concretament, el dilluns 22 es van fer les proves orals i el dissabte les de compresió lectora, comprensió oral, expressió escrita i gramàtica. En total s’hi van presentar 33 alumnes del nostre centre que es van examinar de tres nivells diferents: KET, PET i FCE.

També vam comptar amb la presència d’uns 80 alumnes més provinents de diferentes escoles de l’entorn que van fer les proves de MOVERS i FLYERS.

20170527_130700  20170527_130713

FINALISTES DELS MSCHOOLS STUDENTS AWARDS

L’Institut Ridaura ha estat finalista en dos dels projectes presentats enguany en el programa mSchool Students Awards 2017.

Les aplicacions finalistes han estat Here4You del grup de 4t ESO i Bhealthyins en la categoria de Batxillerat.

El proper dissabte 10 de juny tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona l’entrega de premis. Durant aquesta jornada els alumnes han de presentar un pitch on hauran de convèncer el jurat de la importància de la seva aplicació.

Enhorabona i molta sort a tots!!!

mSchools_tagline_colour_pos_RGB   mwcb

Finals de Catalunya – KINS 2016-17

 

L’INSTITUT  RIDAURA 4t CLASSIFICAT

 Dimecres 24 de maig es van jugar les finals de KINS de Catalunya , al pavelló de la Mar Bella de Barcelona. L’equip Ridaura, classificat  als Kins de Girona, va participar a les finals amb els 10 millors equips de Catalunya aconseguint la 4a posició. Va superar als equips de la Garriga, Granollers i Lleida i va perdre amb el Miró de Montcada. Van arribar a les semifinals  assolint la 4a posició a la classificació. Felicitats!

Taller de gastronomia de la Fundació Alícia

El passat dia 25 de maig, en el marc dels Xics Gastronòmics, la Fundació Alícia va oferir als alumnes de 1r. d’ESO A i de l’USEE de l’Institut Ridaura un taller adreçat a fomentar els hàbits gastronòmics saludables. El taller va consistir en l’elaboració d’un menú que els alumnes van poder presentar als seus companys.

Més fotos