ESCOLA MUNTANYOLA

 

 

 

Noticia! Ha vingut una mestra nova a l’escola

El dilluns 29 de gener la Maria va agafar la baixa perquè està embarassada de bessones.

Quan estava apunt de marxar va passar per totes les classes a dir adeu.

Quan ja feia una miqueta més d’una setmana que ja havia marxat va arribar una mestra nova que es diu Jèssica. Ella ens farà totes les llengües perquè la Maria era la secretaria però ara ha marxat i la secretaria és la Mar. La Mar era la nostra mestra d’anglès i la Maria era la nostra mestra de castellà i de català. I per això la Jèssica ens farà totes les llengües.

La Jèssica farà anglès a Cicle Superior i Cicle Inicial i la Mar farà anglès a Cicle Infantil i a Cicle Mitjà.

Sira Puntí

 

ENS VISITEN ELS AGENTS RURALS

Ela alunnes de C. Inicial vam rebre la visita de dos agents rurals: en Josep i en Jeroni. Van venir carregats d’animals dissecats, però tambe ens van portar una guatlla viva.

Ens van explicar quina feina fan els agents rurals als  nostres boscos per protegir la fauna.

Vam aprendre coses sobre els ocells, els rosegadors i el porc senglar.

Vam aprendre que els garrins del porc senglar els hi diuen raions. Quan arriba l’estiu els porcs senglars es fiquen als camps de blat i és un roblema pels pagesos.

Ens van informar de que si trobem un gos abandonat hem de trucar a l’ajuntament. Ells ja s’encarreguen d’ell.

Moltes gràcies !!!!!

Cliqueu la foto  per veure més fotos.

ENS VISITA EN JOAN ROMEU

VIATGEM AL PASSAT A TRAVÉS DE LES ANÈCDOTES D’EN JOAN ROMEU

El dijous 8 de febrer va venir a la classe de cicle superior en Joan, l’avi de l’Ariadna, per explicar-nos històries de la seva vida.

Al principi ens va explicar que la visió del TABÚ (tema que estem treballant a plàstica) és diferent per a tothom, ja sigui per l’entorn on viu o per l’edat i les experiències que ha viscut la persona. Per exemple, es veu que a Itàlia un tabú és jugar amb el menjar.

Després ens va explicar anècdotes de la seva vida, com per exemple, de quan va treballar de fuster i no el deixaven estar davant del finestral perquè estava mal vist ser esquerrar. També vam parlar de la mort, l’univers i d’altres temes molt interessants.

Ens ho vam passar molt bé, vam aprendre moltes coses i vam estar molt còmodes amb ell.

Moltes gràcies Joan!

Alumnes de cicle superior

EXPERIMENT

Hola, som la classe de cicle mitjà i ara us anunciem que estem fent un experiment. L’experiment tracta de qui descompon la matèria orgànica.

Per fer-lo necessitem:

Dos plàtans, quatre bosses de plàstic, dues bosses petites de llevat i aigua de garrafa.

A fer l’experiment!

  1. Agafem 2 plàtans i els pelem i tallem les peles per la meitat.
  2. Agafem quatre bosses de plàstic transparent i hi posem un tros de pela de plàtan a cadascuna.
  3. Agafem el llevat i en fiquem a 2 de les bosses.
  4. Fiquem aigua en dues de les bosses: una que només té plàtan i una que tingui plàtan i llevat.
  5. Les deixem al sol unes setmanes.

Què t’imagines que haurà passat d’aquí a unes setmanes a dins de cada bossa?

Leo i Joan.

DISFRESSES

Ens va costar decidir com volíem disfressar-nos. Sabíem que volíem anar de futbolistes. Com que som onze, vam fer un equip inventat, tal com ens va dir l’Anna. Per triar el club vam votar 3 propostes: una era superunicornis, una altra fènix i l’última superpatatesxip. Al final vam decidir que el nostre equip es diria “Els superunicornis”.

Som unicornis personalitzats, per exemple: catxes, amb pilota a la banya i ull de vellut, catxes amb una sabata al cap… Quan vam començar la disfressa, a alguns els va costa molt i a altres gens. Després vam fer el número i avui, dia del Carnaval, hem pintat la façana de la disfressa. Per mi ha estat fàcil.

DALMAU I ANNA

NEU

El divendres dia 26 de gener va nevar. Uns quants nens no van poder venir a l’escola i els nens que es van quedar a l’escola van anar a dinar al bar. Va nevar 2,0 litres per metre quadrat.

El divendres 2 de febrer va tornar a nevar i uns quants van arribar una mica tard.

El dia 5 de febrer va tornar a nevar, va nevar un gruix de 30 cm. Va marxar la llum, es va tancar l’escola i van caure uns quants arbres.

Va ser molt divertit perquè vam jugar amb la neu.

Elliot i Pau

         

TALLERS INTERCICLES

Hola som la classe de Cicle mitjà. Aquest nou trimestre hem canviat els tallers que fem. Cada dimecres fem tallers Intercicles.Tallers Intercicles vol dir que fem 3 tallers i ens barregem les classes de Cicle superior i Cicle mitjà.

Els 3 tallers que fem són: Scratch, Revista i Observació científica. A nosaltres ens agrada molt.  Així aprenem moltes coses noves. Però a vegades costen molt i ens hem d’esforçar. A l’aula de Cicle superior fem Scracth amb l’Irma, a la sala de mestres fem la revista amb la Clara i a Cicle mitjà l’observació científica amb l’Anna.

Edu i Jana

 

CARNESTOLTES!!

Ohhh, quina festassa!!

El Rei Carnestoltes va arribar a l’escola i la que va liar!!

Tres dies disfressats amb les consignes que ens va donar:dimecres anar vestits del gènere contrari, dijous d’un ofici i divendres en pijama!!

I el divendres a la tarda vam celebrar la festa de carnestoltes juntament amb les famílies!! Per cert, moltes gràcies, famílies, per compartir la vostra col·laboració, alegria i somriures!!

I a la festa vam fer la desfilada pel poble, vam ballar, els de Cicle Superior ens van oferir el fantàstic  judici del Rei carnestoltes, vam berenar i ens ho vam passar d’allò més bé!!

Gràcies a tots i totes de nou!! Seguim endavant!!!

Aquí podeu veure algunes fotos. Si cliqueu a la imatge en veureu més.

Gràcies!

 

REPTES AMB ELS ROBOTS

DISSENYEM I CONSTRUÏM ROBOTS PER SUPERAR DIFERENTS REPTES

A la classe de cicle superior tenim sis robots. Cada robot el dissenya, el construeix i el programa un petit grup format per dos o tres alumnes.

Aquesta vegada hi havia tres reptes diferents a superar, dos grups tenien assignat el repte de pujar una rampa inclinada, dos grups més havien de dissenyar un robot molt àgil, i els dos restants s’encarregaven de construir un robot capaç de moure una caixa plena de flautes.

Després de varies proves, els resultats van ser els que podeu veure a les següents fotografies.

 

PROTOCOL TIC-TAC

Hola famílies,

En el consell escolar d’ahir vam aprovar el protocol TIC-TAC (Tecnologies de la informació i les comuniccions – Tecnologies de l’aprenentatge del coneixement).

És important que tota la comunitat educativa en tingui coneixement i el tingui present. Els alumnes de l’escola  en són coneixedors i les famílies també cal que n’estiguin al corrent, per això en fem publicitat.

Si es fa un clic sobre la imatge s’accedeix directament al document.

 

TONI ORTIZ

Ens ha visitat en TONI ORTIZ!

Som la classe de cicle superior de l’Escola Muntanyola i el divendres 12 de gener de 2018 ens va visitar en Toni Ortiz, un artista que fa dibuixos en 3D entre molts altres estils.

Quan va arribar a l’escola, en Toni Ortiz el primer que va fer va ser ensenyar-nos fotografies de les seves obres d’art i ens va explicar: on havia fet aquella obra d’art, amb quant temps i alguna altra anècdota.

Després d’ensenyar-nos totes aquelles obres d’art tant al·lucinants li vam fer una entrevista. Seguidament ens va ensenyar com fer un dibuix en 3D senzill, ens ho va explicar pas a pas. El resultat va ser una escala que ens va quedar molt bé a tots. Quan miraves el dibuix en directe no es veia l’efecte 3D, però vam fer una foto amb la tauleta i es veia una escala inclinada, ens va sorprendre molt.

Ens va agradar molt que ens visités en Toni Ortiz!!!

Moltes gràcies Toni!!!

Mariona

Clica la fotografia superior per veure les imatges de la visita.

Clica la fotografia superior per veure les imatges del treball previ a la visita d’en Toni Ortiz.

ATURADA DE LES CLASSES PER NEVADA

Benvolgudes famílies,

La nevada s’està intensificant i es comença a enganxar a terrra, per això, després de parlar-ne amb l’Ajuntament, engeguem el protocol de nevades.
Les classes s’anul·len i deixem l’escola amb serveis mínims.
Us demanem que vingueu a buscar els vostres fills i en el cas que no us sigui possible autoritzeu algú perquè vingui. En el cas que us sigui impossible hi haurà una mestra esperant fins que els pugueu recollir.
Moltes gràcies i disculpeu les molèsties, però la situació s’ha intensificat amb qüestió de minuts.
Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb l’escola.

A Cicle Inicial aprenem a multiplicar!

Aquest trimestre hem començat a fer activitats de multiplicació.

La Bet Solà ens ha fet jocs amb el nostre cos: si tenim un nas és la taula de l’1, si tenim dos ulls cada nen és la taula del 2, si tenim 10 dits de les mans és la taula del 10. També hem cmençat a construir les taules de multiplicar amb els reglets.

Després ens ha donat unes fulloles  amb uns eixos en forma d’L on hi podem multiplicar números amb el reglets: per exemple un número quantes vegades el multipliquem. Mireu les fotos !!!!

 

ROBÒTICA I ART

És compatible la robòtica i l’art?

Els dilluns 20 i 27 de novembre vam fer art amb robots. Primer de tot, vam dissenyar un suport pels retoladors. Després cada grup va pensar quin dibuix volia fer i van programar el robot.  Vam fer  moltes proves perquè ens sortís el dibuix que volíem fer. Quan ho vam aconseguir, vam fer un dibuix col·lectiu amb tots els robots.

Si voleu veure les obres d’art individual i la col·lectiva, podeu clicar la següent fotografia.

 

ÚLTIM DIA DEL 1R TRIMESTRE

L’útlim dia del 1r trimestre, el divendres 22 de desembre, ens vam reunir tota l’escola a l’aula de Cicle inicial per cagar el Tió. Quina emoció!!!

Com sempre ho vam fer per classes i quan acabavem cada grup recitava el seu poema.

El Tió ens va cagar llibres molt bonics per cada classe!

Moltes gràcies Tió!

Després d’esmorzar tots junts al pati, els alumnes més grans van anar a la seva aula on van fer l’amic invisible. Els regals eren elaborats per ells mateixos, quines coses més boniques!

Us deixem algunes fotografies perquè ho pugueu veure.

 

    

 

ESPECTACLE FINAL 1r TRIMESTRE

El dimecres 21 de desembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda tota la Comunitat Educativa de l’Escola, ens vam trobar a la Casa de Cultura de Santa Eulàlia de Riuprimer per gaudir de l’espectacle de final de 1r trimestre.

Dirigits per la Clara, tot els alumnes de l’escola ens van regalar un bonic espectacle amb cantades i danses amb el fil conductor d’un petit dimoni que s’havia perdut. Per tancar l’espectacle tots els alumnes van cantar dues cançons junts una en anglès, amb lletra inventada pels alumnes de 6è, i una en català.

Després, els alumnes de 6è, van realitzar el sorteig de 2 paneres que havien aconseguit enviant mails a dues empreses demanant la seva col·laboració. Els diners recollits al sorteig serviran per pagar el seu viatge de final d’etapa. Moltes gràcies a tothom per col·laborar i enhorabona als guanyadors!

Un cop acabat, l’AMPA va oferir berenar a tothom.

Esperem que tothom gaudís d’una tarda plena de música i emocions! Va ser tot molt bonic!

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!

Si feu clic a sobre de la fotografia podreu veure’n més.

 

ESPECTACLE DEL BIBLIOBÚS “NADALIM NADALAM”

Avui dimecres 20 de desembre, el Bibliobús ens ha ofert un espectacle titulat “Nadalim Nadalam” a càrrec de Santi Rovira. A través de música i contes hem gaudit d’un espectacle ambientat en el Nadal.

Hem gaudit molt! Us deixem algunes imatges perquè ho pugueu veure.