CICLE DE XERRADES ONLINE PER A LES FAMÍLIES 2022

Benvolgudes i benvolguts

Presentem el nou cicle de 5 xerrades per a les famílies organitzat pel Servei d’Educació. Enguany seguirem amb el format online, donada la gran participació de l’any passat.

Us adjuntem el cartell general amb les xerrades de temes que pensem seran del vostre interès: gestió emocional, adolescència, ajudar a aprendre, pantalles, sobreprotecció…..

La primera, “Com eduquem les emocions dels nostres fills i filles” la farem en línia el proper dia 3 de març a les 7 de la tarda   https://meet.google.com/gzn-thgt-uke

No cal inscripció prèvia, només connectar-se el dia i l’hora convinguda. 

Família-Escola

Una bona comunicació en l’entorn familiar va molt més enllà del fet d’intercanviar informacions; de fet, té molt a veure amb la vessant emocional. Les relacions FAMÍLIA- ESCOLA es veuen enfortides quan som capaços de compartir els nostres estats d’ànim, sentiments, vivències o punts de vista.

Les activitats de cohesió entre mestres i famílies permeten tenir una relació fluida i compartir aprenentatges. Ahir un grup de mares vam ensenyar als mestres de l’escola com fer pastes tradicionals de la nostra cultura i després vam fer la xerrada tot prenent un te. 

 

FAMÍLIES

En primer lloc, pares i mares heu de garantir l’assistència diària dels fills al centre escolar en unes bones condicions d’alimentació, descans i salut, procurant que tinguin una actitud positiva, respectuosa i responsable.

És important assenyalar que fer el seguiment i l’acompanyament del procés escolar dels fills no vol dir assumir tasques que no us són pròpies, com fer-los els deures. Un bon acompanyament implica interessar-vos pel que fan a l’escola, ajudar-los a organitzar el seu temps, assegurar-se que fan els deures, reforçar els continguts escolars, aplicar a casa el que van aprenent i garantir-los un temps de descans i oci.

D’altra banda, la família ha de potenciar en els fills l’autoconeixement, l’autoestima, la capacitat d’autonomia, el valor de l’esforç i la responsabilitat.

Per realitzar un bon seguiment i acompanyament escolar és necessari que la família i l’escola treballeu conjuntament, des de la confiança, amb coherència i coordinació, de manera que allò que es diu a l’escola ho reforceu des de casa, i a l’inrevés.

En general, per fer un seguiment escolar adequat dels vostres fills i treballar per aconseguir l’èxit escolar és convenient tenir en compte el següent:

  • Tingueu una bona comunicació amb el centre educatiu i actueu de manera coherent i coordinada.
  • Parleu amb respecte dels docents davant dels fills, i adreceu-vos al centre per fer-los arribar els vostres neguits.
  • Feu-los pensar en la importància de la tasca dels mestres i professors.
  • Feu-los reflexionar sobre la necessitat de tenir una actitud positiva a l’aula i davant dels aprenentatges.
  • Disposeu d’un lloc per estudiar a casa que reuneixi unes condicions mínimes: espai ben il·luminat, sense sorolls ni objectes que els puguin distreure. També poden ser molt útils espais públics com les biblioteques o els punts de trobada municipal per a joves.
  • Ajudeu-los a marcar-se objectius clars a curt, mig i llarg termini, i a planificar-se per aconseguir-los.
  • Superviseu les tasques escolars que han de fer a casa i marqueu horaris i rutines perquè les puguin fer.
  • Valoreu l’esforç, la constància, la dedicació i el progrés dels vostres fills.
  • No us alarmeu si suspenen algun examen; ajudeu-los a analitzar el per què i preneu-vos-ho com a una oportunitat per a millorar.
  • Sigueu exigents amb les seves responsabilitats escolars diàries i, si cal, marqueu normes per aconseguir-ho.
  • Apliqueu els aprenentatges que fan a l’escola en les tasques diàries de casa.
  • Animeu-los a fer activitats que reforcin els aprenentatges que estan fent (lectura, escriptura, càlcul mental, memòria, lògica, relació…).
  • Interesseu-vos per quins projectes fan, les sortides que tenen, els exàmens previstos, els resultats que obtenen, les dificultats amb què es troben; així donaran més valor a allò que fan a l’escola.
  • Interesseu-vos per les seves relacions amb els companys de classe, els docents i la resta de personal que treballa al centre.
  • Poseu llibres al seu abast i ajudeu-los a planificar el temps per gaudir de la lectura.

CICLE DE XERRADES ONLINE PER A LES FAMÍLIES 2021

Eduquem: El paper clau de la família

Benvolgudes i benvolguts

Us adjuntem el cartell de la primera de les xerrades “Acceptar i adaptar-nos a la nova normalitat” que farem en línia el proper dia 3 de març a les 7 de la tarda. Dins del CARTELL teniu l’enllaç de la xerrada, ja que com vem anunciar serà online (Webinars).

No cal inscripció prèvia, només connectar-se el dia i l’hora convinguda.

Un agrairem que feu difusió de la xerrada. Moltes gràcies!

Us animem doncs a participar-hi!

Qüestionari de la Pepeta

Des de la Pepeta, la Plataforma d’AMPA/AFA de l’Escola Pública de Terrassa, hem estat preparant un Webinar sobre la jornada educativa. La idea és recollir impressions sobre com millorar-la i debatre algunes propostes públiques sobre alguns aspectes del tema (com ara la integració en el projecte del centre o la organització horària). Aquest Webinar va destinat al conjunt de la comunitat educativa, és a dir a les famílies però també a membres de direcció, claustre i personal de centres públics.

La primera fase passa per respondre a un qüestionari sobre el tema. En aquest enllaç podeu accedir-hi https://forms.gle/YENzWcbBJNipgEq68 Us animem a, en coordinació amb l’AMPA/AFA del vostre centre, compartir-ho amb les famílies.

Seria ideal aconseguir respostes fins el dia 26/11 o 27/11, que és quan començarem a tractar la informació rebuda, per tal d’establir el guió de les sessions sobre el tema amb entitats externes a la Pepeta, que serien dues i en data encara a definir però en les dues primeres setmanes de desembre.

Desprès al gener, amb el recull del formulari i digerides les dues sessions, tenim previst organitzar un debat entre les AMPA/AFAs participants a la Pepeta.

Gràcies per la participació.