ACOMIADAMENT

Permeteu-me que utilitzi aquest canal de comunicació per donar les gràcies a tothom; mestres, famílies, Ajuntament, personal PAS, i molt especialment als INFANTS que durant tant de temps, i a través d’ell, m’han aportant i ensenyat quina és l’essència i la diversitat de les persones.

Gràcies a les meves companyes per haver fet un acomiadament bonic i ple de rialles i bon humor.

Gràcies a l’Ajuntament pel detall en l’acomiadament.

Gràcies, gràcies, gràcies Escola Josep Gras per 27 anys d’emocions, feina ben feta, compartir i crèixer professionalment.

Maria Teresa Abellán Pérez

Us porto!

CURSA DE LES VINYES (3a edició) SOLIDARITAT DEL POBLE DE SANT LLORENÇ SAVALL

La 3a edició de la Cursa de les Vinyes es va fer el passat diumenge 10 de juny; un dia beneït per la pluja a primera hora del matí que es va anar millorant a mesura que avançaven les hores.

Com sabeu, la Cursa de les Vinyes, és una cursa solidària amb Gàmbia. Els diners recollits aquest any aniran destinats a fer les millores d’un centre de rehabilitació. Aquesta col·laboració es fa conjuntament amb l’Ajuntament; qui també destina el 0,7% del pressupost anual per a la mateixa causa solidària.

Un dia distès, tranquil, emocionant, viscut amb nervis pels infants i gratificant per a les famílies. Fantàstica Cursa de les Vinyes!

Aprofitem aquest espai per donar les gràcies a tots els qui l’heu feta possible! L’Ajuntament i els seus tècnics i municipal, el Centre Excursionista Llorençà; i un extra per a la Marta Argemí, als gegants, a les famílies que van córrer per Gàmbia i a les famílies delegades que van fer de control, al BBVA que va donar les gorres d’obsequi, al claustre per l’esforç i les ganes posades i molt especialment als infants participants que varen fer-ho tant i tant especial; alumnes i exalumnes!

Per cert, hem recollit 465 euros! Fantàstic!

   

Recordeu que el dia 30 de juny es farà la Cursa i caminada de la Nit de Vértic que organitza el centre excursionista i que té finalitats solidàries de projectes diversos; aquest any els diners recollits aniran destinats per a l’escolarització de les nenes de Baltistán (Pakistan).

Assemblea Fi de curs 2017/18

Hola famílies de l’Escola Josep Gras,
Us convoquem a l’assemblea de fi de curs per al Divendres dia 15 de Juny, a les 19,30 h. a Casa de Cultura.
Amb el següent ordre del día:
– 1 – Benvinguda i valoració general del curs.
– 2 – Aprovació de la quota de material… Llegeix més»

EL PATI CANVIA

Arriba la primavera, i amb ella, la calor, el sol i el colors de les flors, les plantes i, ara ja, nova fauna a la bassa.

Avui, tot plegats; mestres i infants, hem compartit al pati, canvis i la incorporació de nova fauna a la bassa. El Lluc i el Bru han portat: larves de libèl·lula, nedadors d’esquena, granotes i capgrossos. Gràcies Lluc i Bru per la vostra explicació fantàstica. 

AL GRUP 2 HI HA NOVETATS!!

A L’AULA DE LES CONSTRUCCIONS HI HA HAGUT CANVIS!!
L’AITANA HA MARXAT I HAN VINGUT 3 NENS NOUS: L’ALI, L’AISSAM I EL LUCAS.
ENS AGRADA HAVER-LOS CONEGUT I INTENTEM QUE SE SENTIN DE SEGUIDA PART DEL GRUP.
MIREU QUE BÉ QUE ESTEM PLEGATS.

I TOT TREBALL TÉ LA SEVA RECOMPENSA.

Qui ha dit que berenar una amanida d’enciam no és deliciós? Només cal veure les cares de satisfacció després de recollir els enciams de l’hort, provar-los i amanir-los amb els requisits que han portat les famílies. Una bona organització, si senyor!

LA NEU NO ENS ESPANTA!

Per segona vegada, els més petits i petites de l’escola han estat a punt d’anul·lar la sortida a Palau Solità i Plegamans per veure l’espectacle de la Teia Moner. Finalment, després de la preocupació han pogut sortir perquè les carreteres estaven transitables i la il·lusió dels nens i nenes han acabat d’ajudar en prendre la decisió. Gràcies a totes les famílies per compartir les preocupacions i confiar en les decisions que les mestres hem pres avui.

ARTICLE DE LA MERITXELL MARTÍ

No hauríeu de deixar de llegir l’article tant fantàstic que ha redactat la Meritxell Martí. Una admiradora de l’escola i dels infants d’aquesta. Moltes gràcies Meritxell per tanta feina feta de forma altruista i per la teva bona mirada.

Una escola bestial

L’escola Josep Gras de Sant Llorenç Savall ha posat un èmfasi especial en el foment lector. S’han engegat diversos clubs de lectura de la mà d’amants dels llibres i professionals de la seva cadena de creació: club d’alumnes, club de mestres i club de famílies. Tots aquests espais de trobada dinamitzen l’afició lectora i generen interès per seguir descobrint llibres i seguir-los compartint.

El Josep Gras és, a més, l’escola del poble on visc. No és el primer cop que els visito i que gaudeixo de l’ambient acollidor que s’hi respira. Quan agafo la bossa carregada de material per ensenyar i enfilo el camí de l’escola, tot i el pes, les cames hi van soles. Entro a l’edifici envoltat d’arbres i amb vistes a la Mola, la muntanya màgica que em fa l’ullet des de la seva cara nord. Avui hi vaig amb el programa d’autors a les aules de la ILC.

–Meritxell! Ja t’esperen.

De vegades ens trobem a l’aula. D’altres, a la biblioteca. Un dia em van fer una entrevista –l’Arnau i la Judit, periodistes d’alt nivell!– asseguts en un sofà verd poma amb vistes al pati.

Amb els alumnes de 5è i 6è hem fet clubs de lectura de l’Oliver Twist, hem explorat els minipops i els llibres de les diferències, i hem agafat la càmera per dur a terme una activitat amb el llibre tòtem del tàndem Una nit bestial.

Aquest llibre, publicat per Cruïlla l’any 2008, ja duu sis edicions i moltes trobades amb els nens i nenes. En algunes escoles n’han fet representacions teatrals. A d’altres, han preparat dossiers amb il·lustracions de gran valor artístic. Hi ha preciosos dioramescom el de la imatge. Fins i tot se n’han fet concursos de cartes escrites pel llop que podrien formar part de la millor tradició epistolar!

IMG_9398 2

Una nit bestial és un llibre que m’estimo especialment, perquè la carretera que hi apareix, plena de revolts sinuosos, és la que em duu al poble, i els animals que hi surten els he vist força vegades, en nits d’hivern i d’estiu.

Per això em va fer tanta il·lusió que les noies i nois de 4t de l’escola que hi ha al final de la carretera que serpenteja, fessin un booktrailer d’Una nit bestial. Van captar l’essencial del llibre i ho van convertir en una bonica filmació: una sinergia de talents literaris, plàstics i cinestèsics que no puc deixar d’aplaudir.

És també a les mestres i tutores, la Bet, la Sílvia i la Laia, que devem aquest simpàtic audiovisual. Gràcies a l’entusiasme, la creativitat i l’acompanyament conscient que fan a la canalla, dia rere dia, el resultat va ser fantàstic. Aquí el teniu!

https://www.youtube.com/watch?v=6odcxrT_MUo&feature=youtu.be

Visito força escoles. De totes en surto més alegra del que n’he entrat. I he de dir que de l’escola de Sant Llorenç Savall sempre en surto especialment motivada. Més autora, més lectora.

Gràcies, un cop més!

CLUB DE LECTURA DE FAMÍLIES

Adjuntem l’article i resum del primer club de lectura fet la setmana passada a l’escola, coordinat per la Lorena Bonet i en Xavier Salomó.

Tot comença amb salutacions, un  com esteu?  Que tal  la  setmana? I tot, amb presentacions del convidat i expert, en Xavier Salomó.

Un cop totes les mares de l’escola estem còmodes  i llestes per  gaudir de la tertúlia, ens posem en acció. Com un bon director d’orquestra el Xavier ens dona unes pautes per seguir en el club i orientarnos en tot moment. Comencem parlant de l’autor del llibre, de les edicions d’aquest, de la forma narrativa i de temes més tècnics sobre la lectura, tot i així cadascuna ha donat el seu criteri i visió.

Després ens animem amb el tema principal del llibre, que és la vivència d’en Crístofer, un noi de 15 anys que té Asperger i tot d’entrellaçats amb els seus pares. És en aquest moment on  cadascuna de les persones que estem al club va intervenint, comença la reflexió, els punts de vista de cadascuna, la empremta que deixa…; tot això guiat i acompanyat per en Xavier, fent reflexió d’escenes del llibre, de les emocions que ens han generat i de quina manera podem arribar a empatitzar amb els protagonistes de la lectura.

Va passant l’hora i surten molts temes a tractar, com l’educació dels fills, la responsabilitat de ser pares, les dificultats de la vida,   moments d’humor i sobretot molt caliu per part de totes participants.

L’hora de la cloenda va ser amb calma, recolliment i mirades còmplices i entenedores. Eren les quatre i vint i havíem de recollir els nostres fills. Tots vàrem marxar amb un somriure, un gràcies per l’acompanyament d’en Xavier i un… fins a la pròxima!

Lorena Bonet Poyatos

HOTEL D’INSECTES A L’ESCOLA?

La Jesusa, mare de l’escola i biòloga, avui ha fet una conferència per als grans de l’escola plantejant qüestions al voltant del insectes, el paper que juguen els insecticides, …. A la nostra escola, hi ha la possibilitat de muntar un hort ecològic! Un hotel d’insectes?

Pot ser beneficiós pel nostre hort construir un hotel d’insectes. Treballem amb l’hort, repensem l’espai exterior i en aquest context avui conferència d’hotels d’insectes amb la Jesusa com a experta. Gràcies Jesusa!

PRIMER CLUB DE LECTURA DE LES FAMÍLIES

El primer club de lectura es va fer la setmana passada amb èxit. Felicitem-nos! les ganes de trobar-nos i parlar d’educació continuen i el proper dia 6 de juny ens trobarem per comentar la lectura del segon llibre: WONDER. Aquesta vegada amb la coordinació de la Meritxell Martí i la Lorena Benet. 

Gràcies Lorena i Xavi Salomó per la vostra dedicació i ganes de ser-hi.

LLEGIR PER GAUDIR I SER PERSONES AMB CRITERIS

PORTES OBERTES DEL DIA 2 DE MARÇ

Divendres es va acabar la nostra Setmana Cultural. Dues setmanes plenes d’experiències dins el món de les arts escèniques. El treball conjunt, la il·lusió, la col·laboració dels experts, la participació de les famílies, el gaudir dels infants fent música, dansa, interpretació, improvisació, expressant emocions,…..tot un treball previ i planificació inicial que ha portat a un final realment fantàstic. GRÀCIES A TOTHOM per la seva participació. Celebrem tots plegats la feina ben feta i goig de gaudir-la.