Un viatge per l’univers

UN VIATGE PER L’UNIVERS. 

Aquest dijous 14 de març 2024 de 19h. a 20.30h al Restaurant Somiatruites

Xerrada, debat i birres*.

  • Buscant planetes com la Terra. Juan Carlos Morales, Investigador postdoctoral a l’Institut de Ciència de l’Espai (ICE-CSIC) i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

  • Romanents de Supernova: Objectes impactants i d’importància crucial per a la vida humana. Maria Kopsacheili, Investigadora Postdoctoral a l’Institut de Ciència de l’Espai (ICE-CSIC)

  • Forats negres, estrelles de neutrons i com observar l’inobservable. Alessio Marino, Investigador Postdoctoral a l’Institut de Ciència de l’Espai (ICE-CSIC)

Activitat oberta. Cal inscripció: https://bit.ly/BirraCientifica14M

*Una consumició per persona major d’edat.

Ha nascut un pollet!

Aquest matí quan hem arribat a l’escola hem tingut una fantàstica sorpresa… La closca d’un ou s’estava començant a trencar…

Hem viscut una experiència increïble…. El pollet en dues hores ha sortit completament de l’ou.

Ara hem d’esperar a que se li assequin

les plomes i demà ja el podrem posar a “la peixera”.

 

 

 

 

Hem gravat uns vídeos per si voleu viure amb nosaltres aquest moment màgic.

https://youtube.com/live/kF44JXE1_10?feature=share

 

 

Racons en família

A l’aula de primer han vingut algunes famílies per compartir amb els seus fills i filles una estona de racons. D’aquesta manera han pogut veure com es porten a terme les rutines: l’estona de lectura, els càrrecs, la rotllana i com s’organitzen i realitzen les diferents propostes. Ha estat una bona experiència.

 

 

Els ous de 2n en directe

Divendres passat van tornar els companys/es del Camp d’aprenentatge de Juneda amb una gran sorpresa… 12 OUS FECUNDATS EN UNA INCUBADORA.

 

 

 

 

Què està passant? Què hi ha dins els ous? Què hem de fer aquests dies? Quants dies?

Tenim una pila de preguntes que estem investigant i intentant resoldre…

Aprenentatge científic 24h…. estem emocionats i emocionades!

Si voleu veure en directe el que va passant a la incubadora cliqueu l’enllaç https://www.youtube.com/live/zFjBGYxtb3Q?si=tLNXELpf_t_1zmyq

 

Colònies al Cda de Juneda

L’alumnat d’I5 a 6è han estat uns dies de convivència al Camp d’aprenentatge de Juneda. Allà han gaudit de l’entorn rural i la vida al camp. Així doncs, han estat realitzant treballs de la granja com alimentar als animals, han netejat els diferents espais i han estat en contacte molt directe amb ells.

A més, han plantat al planter perquè altres nens i nenes ho puguin plantar a l’hort i han collit algunes verdures per portar-les a la cuina i per donar als animals.

També ha sigut fascinant fer el seu propi pa i preparar una part del seu àpat, observant, manipulant i seguint els passos per aconseguir fer mantega, estics de pollastre i mandonguilles de pollastre!

Per acabar, una de les experiències més profitoses ha estat fer d’apicultors, ja que han après un munt de coses sobre les abelles i un cop han tornat a l’escola han compartit tot allò que més els ha sorprès amb els seus companys i companyes.

 

 

 

 

 

 

Taller 112 emergències

L’alumnat de 1r han rebut la visita del Dani qui els ha explicat què s’ha de fer quan hi ha una emergència. En primer lloc, a través d’un joc els ha fet diferenciar què és una emergència i quan s’està en perill. Seguidament, els ha comentat que vol dir la paraula PAS – Protegir, Avisar i Socórrer.

I per finalitzar, els ha posat a prova representant una actuació davant d’una urgència. De ben segur, que els nens i nenes han aprés molt d’aquest taller.

 

Sortida al MNACTEC

L’alumnat de 1r hem visitat el MNACTEC per realitzar l’activitat “Belluguem el cos!” per concloure la situació d’aprenentatge d’aquest primer trimestre. La Maria ens ha guiat per descobrir i profunditzar sobre alguns dels òrgans més importants i situar-los en el nostre cos. Després, hem pogut jugar i experimentar amb els sentits.

Rebem la visita del dentista i la higienista

Abans de les vacances de Nadal, l’alumnat de 1r vam rebre la visita del dentista i la higienista, ja que al llarg del trimestre vam treballar el tema de les dents.

Ens van fer una xerrada dels hàbits d’higiene de les nostres dents i ho vam posar en pràctica amb el raspall i a través d’un joc per comprovar si acostumen a fer-ho bé o han de millorar.

Els nens i les nenes els van poder fer preguntes de dubtes que tenien i ells les van respondre. Moltes gràcies per la dinamització i el taller.

Visita dels investigadors de l’ICE-CSIC

Aquesta setmana, l’alumnat de 4t, 5è i 6è ha rebut la visita del Juan Carlos, la Claudia i l’Albert, investigadors de l’ICE-CSIC que estudien els exoplanetes i ens han explicat coses referents a les galàxies per completar la tasca que fem al centre aquest trimestre.

Els agraïm molt les seves explicacions i que ens hagin resolt alguns dubtes sobre l’espai.

S.A. LA TARDOR

Aquest primer trimestre els infants de la classe dels dracs (i5) hem estat treballant els diferents fruits de la tardor. Hem pogut conèixer els seus arbres, hem visitat l’hort del Julio i hem fet diferents propostes plàstiques amb els colors de la tardor. El nostre producte final ha estat l’elaboració d’un llibre i el recull de receptes que ens van enviar les famílies. També vam fer un pastís de carbassa amb la col·laboració d’una mare de la classe.
Us deixem el recull de receptes i el llibre dels fruits de la tardor que han elaborat els infants.

ELS FRUITS DE LA TARDOR-WEB

RECEPTES TARDOR