Sortida al Parc de Can Santaló – Cicle mitjà

El passat dimarts 10 de novembre, els alumnes de cicle mitjà vàrem fer una sortida al parc de Can Santaló amb en David Gimeno, de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.
Vàrem començar fent una posada en comú a l’aula sobre els ocells que coneixíem i els que podíem trobar al voltant de l’escola i el poble. En David va portar prismàtics i un llibre per cada grup, on hi havia una guia de camp dels diferents ocells. Després, ja vàrem sortir a fora per començar a observar els ocells que hi havia al nostre voltant. Un dels primers que vàrem veure va ser el pardal, que acostuma a voltar sovint per l’escola. Silenciosament i observant amb molta atenció, vàrem passejar a veure si sentíem el cant d’algun dels estornells que volten per les teulades del poble.
Un cop al parc de Can Santaló, asseguts, amb els ulls tancats i amb silenci, vam escoltar el nostre cos i el nostre entorn. A continuació, vàrem veure la caixa niu que vam penjar fa dos anys i vam poder observar els diferents ocells que voltaven pel parc, com el pit-roig i la garsa, entre d’altres.
Finalment, abans de tornar cap a l’escola, vam realitzar un exercici que consistia en seguir lentament i en silenci un recorregut individualment, per tal d’escoltar els cants i els sorolls del nostre entorn.
Va ser una sortida molt interessant atès que ens va permetre aprendre moltes més coses sobre els ocells i el nostre entorn natural.
Per descarregar les imatge premeu aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>