COMBATEM LA CRISI CLIMÀTICA! AMB PETITS ACTES, GRANS DIFERÈNCIES

El 27 de setembre es realitza una cimera mundial per manifestar-se pel canvi climàtic. El moviment “Fridays for Future”, liderat per joves activistes, és un dels que col·laborarà en aquesta causa i nosaltres, com a habitants de la Terra que som, hem de participar-hi.

Per culpa dels humans, la situació climàtica està cada vegada empitjorant més i més. Activistes importants com la Greta Thunberg, ens alerten sobre aquest problema i els polítics, que és la gent que més mesures hauria de prendre, no proposen solucions perquè segons ells tenen un gran cost econòmic.

A les nostres mans està reclamar als polítics perquè busquin solucions per aquesta emergència i no es preocupin tant pels diners que podrien perdre. Els diners es poden tornar a guanyar, que la Terra torni a ser com abans no. Però els científics afirmen que encara no és un cas perdut, que tenim fins al 2030 per restaurar gran part del mal fet.

“Necessitem canviar la manera amb la qual parlem de la crisi climàtica i necessitem anomenar-la el que és: una emergència. Aquesta és la crisi més gran que la humanitat ha afrontat a la història.”

 Aquestes són paraules de la Greta Thunberg al seu discurs al “Austrian World Summit” aquest passat mes de maig.

Un dels símptomes més notables en aquesta crisi és evidentment la pujada de les temperatures. Aquesta última dècada la mitjana anual de temperatures ha pujat 1.5° graus, que si bé pot semblar poc, és més del que ens imaginem.

El mar, s’està convertint poc a poc, en un lloc inhabitable pels éssers aquàtics degut a les emissions de CO2, la massiva quantitat de plàstics i les gotes de la pluja àcida.

El nostre país és un dels més afectats per aquest canvi climàtic; les temperatures, la pujada del nivell del mar i tot el que abans s’ha mencionat ens estan afectant.

Per això, tothom ha de mostrar el seu suport a la lluita contra el canvi climàtic, perquè tots junts podem millorar el món i minimitzar les conseqüències que pot provocar aquest problema.

El dia 27 de setembre ens hem de manifestar! No podem permetre que els polítics es quedin de braços creuats. Tots ens hem de començar a conscienciar més que mai de que només nosaltres podem canviar aquesta situació, i que si no fem res ara la situació pot empitjorar fins a tal punt de que les possibilitats de la fi del món el 2050 augmentin, segons com experts de la ONU van predir-ho fa poc.

Per totes aquestes raons, nosaltres, de l’institut Can Record, participarem i ens sumarem en les mobilitzacions, perquè som conscients de les conseqüències que vindran si no ho aturem ja. Al 27 tothom vindrà vestit amb una samarreta verda, blava i de diferents colors, i al pati tots junts formarem una paraula: VIDA.

Aquest és el moment en què cadascú ha d’aportar el seu granet de sorra, ja sigui anant a manifestacions, fent recollides de plàstics, o simplement fent petits gestos per ajudar el planeta. AMB PETITS ACTES, FEM GRANS DIFERÈNCIES.   

No només fem-ho per nosaltres, també fem-ho per les generacions futures i perquè tots els éssers vius d’aquesta Terra, des d’animals fins a microorganismes gaudeixin d’unes condicions òptimes perquè la seva vida també sigui òptima.

 EL MÓN ENS NECESSITA, AJUDEM-LO!

  

Abril Mir i Júlia Bernadet.

2n d’ESO.

Equip de periodistes Can Record.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>