S’inicia el pograma MUS-E a l’Institut

Els alumnes de 1r d’ESO van començar el passat dilluns dia 28 de gener les sessions de MUS-E amb l’actor, director i escriptor Albert López Vivancos.  D’aquesta manera, aquest programa innovador per a la integració educativa, social i cultural a través de les Arts arriba al nostre institut.

El Programa MUS-E va ser creat per Yehudi Menuhin (en col·laboració amb Werner Schmitt) a partir de la idea de Zoltán Kodály, qui considerava que la música havia de formar part de l’educació i ser accessible a totes les persones. Menuhin va ser qui va ampliar el concepte al marc de la realitat multicultural i va incorporar el treball amb totes les arts.

Els eixos amb els que treballa el programa són els següents:

  • Convivència i respecte
  • Cohesió i solidaritat
  • Actituds positives davant de la diversitat

És important remarcar que es tracta d’un programa que ha obtingut uns resultats molt satisfactoris en els 14 països on actualment s’aplica. En el cas de l’Estat Espanyol és promogut des de fa 22 anys per la Fundació Yehudi Menuhin España (FYME) i rep el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i, en el cas concret de Catalunya, també rep el suport de la Generalitat de Catalunya.

Aquest programa s’aplicarà a tots els alumnes de Primer d’ESO a la franja horària de les assignatures de Cultura i Valors Ètics-Religió i durarà fins a principis del mes de maig. Durant aquest període de temps els nostres alumnes treballaran aspectes relacionats amb la millora dels aprenentatges i dels valors a partir del teatre. De la mateixa manera, la metodologia emprada donarà una especial importància al diàleg, a la interacció, així com al foment de la creativitat i de la imaginació.

L’aplicació d’aquest programa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i de l’AMPA del nostre institut.

1 comentari

  1. Retroenllaç: El programa MUS-E a Ràdio Palau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>