Segona sessió del Club de lectura

El passat dilluns dia 28 d’octubre a les 17:30 va tenir lloc la segona sessió del Club de lectura.

Aquesta vegada ens vam reunir per comentar Les pereres fan la flor blanca, de l’escriptor neerlandès Gerbrand Bakker. Tot i ser un autor no gaire prolífic, les seves obres han estat traduïdes a més d’una vintena d’idiomes.

La trama d’aquesta història se centra en una família formada per un pare, els seus tres fills, dos d’ells bessons, i un gos. D’una banda, primerament, pateixen l’abandonament de la seva mare, qui marxa a Itàlia amb un altre home. De l’altra, quan la família viatja en cotxe per anar a veure les flors de les pereres, fet que dona títol al llibre, tenen un accident on el fill més petit queda cec. 

No tots els assistents hem estat d’acord sobre les sensacions que ens ha produït la novel·la. Per alguns, es tracta d’una història trista, commovedora i sentimental, però no llagrimosa. Per la resta, és una obra realista, freda i distant. Tot i així, malgrat la diversitat d’opinions, la majoria hem compartit sensacions amb el personatge principal.

Finalment, podem dir que, gràcies a la lectura d’aquesta obra, hem compartit una estona de tertúlia molt enriquidora, de la qual hem extret la conclusió següent: és un llibre que cal llegir.   

Per la propera sessió s’ha triat el llibre de l’escriptor Juan José Millás Lo que sé de los hombrecillos.

Bones lectures!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>