Se celebra la 4a sessió del Club de lectura de l’institut

El passat dilluns 31 de maig es va celebrar telemàticament la 4a sessió del Club de Lectura de l’Institut. Aquest cop l’obra escollida va ser la novel·la de Mathias Énard, Carrer Robadors, una part de la qual, com suggereix el títol, se situa al barri del Raval de Barcelona.

La història del Lakhar, un jove marroquí de Tànger, que somnia amb aconseguir la llibertat en una societat repressiva, ens va fer reflexionar sobre diferents temes. Per exemple, què significa ser jove en un país com ara Marroc, amb Europa a tocar de la mà. O, per exemple, com la lectura -ni que sigui de novel·la negra de no gaire qualitat- pot  obrir nous horitzons o fer més lleugera una vida dura i amb poques esperances.

Entre els participants a la trobada, va haver-hi diferents opinions sobre aquests temes i sobre el desenvolupament de la història, sobretot de la part final i el desenllaç de la història, que a alguns ens va semblar massa abrupte, mentre que d’altres el trobaven escaient per a la història que s’explica.

Això sí: tots vam estar d’acord que és una novel·la que paga la pena ser llegida encara que només sigui pel domini d’Énard a l’hora d’escriure i portar el lector de la mà amb un estil ple d’unes frases llargues i complicades que es llegeixen com si fossin d’allò més senzilles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>