Se celebra la 2a sessió del Club de lectura de l’Institut

El passat dilluns 22 de març es va celebrar la 2a sessió del Club de Lectura de l’Institut d’enguany. Com ja és habitual, ens vam trobar telemàticament i l’excusa va ser Homes i ratolins, de John Steinbeck.

Aquesta novel·la se situa a l’època de la Gran Depressió dels anys 30, i ens mostra la tràgica història de dos amics, George i Lennie, que es traslladen cap a un nou ranxo, on hi haurà la seva nova feina que els permetrà sobreviure (o no).

George és espavilat, mentre que Lennie és ingenu i pacífic, i també té una deficiència mental, que pot convertir els seus actes en un perill contra ell mateix.

La relació que tenen els dos amics és sobretot sostinguda per la protecció que George té cap a Lennie; el protegeix i l’estima com a un germà. Tenen, però, un somni en comú: aconseguir estalviar diners per poder-se comprar una granja amb animals de tota mena i que ningú els mani sobre el que han de fer. En definitiva, somien en ser lliures i propietaris de les seves pròpies normes i decisions.

Quan arriben a la granja, els dos amics coneixeran els seus nous companys i el seu nou cap, que els contractarà per dur a terme la feina.

En aquest Club de Lectura, van sortir interessants interpretacions, que podrien ser metàfores o aspectes poc visibles a simple vista, com per exemple, si la història és autobiogràfica i, per tant, George pogués ser John Steinbeck en una part de la seva pròpia vida. O de si George és homosexual, i de forma molt subtil, Steinbeck ho descriu de manera molt amagada donada l’època en què transcorre la història. Fins i tot, ens vam plantejar si Lennie existeix realment o no, atès que podria ser una fantasia de George per no sentir-se sol en un món ple de solitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>