Vacunació dels professors

La setmana passada van començar les vacunacions dels professors a Catalunya, entre ells els del nostre institut.

Tot el personal educatiu de fins a 55 anys comença a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.  Mitjançant un SMS d’avís, els professors s’apunten a un dels punts de distribució per rebre la vacuna AstraZeneca. L’operatiu posa a la disposició dels docents 37 centres per vacunar-se i diverses franges horàries, per tal que es pugui fer fora de l’horari de feina. 

“Quan arribes a la teva zona de vacunació, t’has de posar a la cua i anar passant un per un per rebre la teva dosi”, ens comenta una professora que ja se n’ha posat la primera dosi. Segons ella, al seu CAP no hi havia gaire cua i estaven ben organitzats.

La segona dosi d’aquesta vacuna, que és la d’Oxford, s’ha de posar al cap de tres mesos aproximadament, un període una mica més llarg que les vacunes de Pfizer o Moderna.

Cal tenir en compte que durant les dues setmanes següents a la vacunació, s’ha de tenir cura perquè el sistema immune encara no ha generat una resposta a la dosi, a no ser que la persona en qüestió tingui anticossos (hagi passat la Covid-19); en aquest cas el temps és inferior.

El col·lectiu de professors s’afegeix a d’altres que ja l’han rebut, com farmacèutics, psicòlegs, policies, funcionaris de presons i personal d’emergències.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que amb la vacuna AstraZeneca es vacunaran aproximadament 125.000 treballadors de centres educatius públics, privats i concertats.

Als treballadors de més de 55 anys els immunitzaran amb una altra vacuna, després de vacunar als col·lectius prioritaris, que estan rebent la de Pfizer.

Carla Humet i Arwen Hidalgo, El periodista aficionat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>