Quarta trobada del Club de lectura del Ramon Casas

El passat 3 de juny a les 17.30 va tenir lloc l’última sessió d’aquest curs del Club de lectura de l’Institut.

Aquest cop ens vam reunir per comentar Amsterdam, d’Ian McEwan, un dels escriptors britànics més  importants dels últims 50 anys, segons el diari “The Times”. Conegut sobretot perquè algunes de les seves obres han estat portades al cinema, com ara Amor perdurable o Expiació, McEwan es caracteritza per la varietat de temes i arguments de les seves novel·les i els inicis ben potents. En el cas d’Amsterdam, a les primeres pàgines assistim al funeral de la Molly Lane, una dona seductora, carismàtica i casada!, que havia tingut diversos amants, entre els quals, Julian Garmony, ministre d’Afers Estrangers, i dos amics de tota la vida -el compositor Clive Linley i el director d’un important diari, Vernon Halliday. A partir d’aquesta coincidència per dir l’últim adéu a la Molly, es desencadenarà una enginyosa història que posarà a prova la moral de tots aquests personatges.

Els assistents al Club aquest cop vam tenir opinions força diverses sobre la novel·la, sobretot pel que fa al final i als passatges en què el compositor divaga sobre el seu ofici. De tota manera, vam coincidir que és un autor que val la pena conèixer. La tertúlia va derivar a fer una mica de balanç d’aquest curs i noves propostes per a l’any vinent. Entre aquestes, llegir algun autor català o castellà, o llegir una obra de teatre, encara que aquesta idea va acabar amb la proposta de fer una sortida al teatre i comentar l’obra després. Us hi apunteu?

Finalment, vam triar la primera novel·la per a la tornada: Montedidio, de l’italià Erri de Luca.

Bones lectures estiuenques!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>