Faldilles per reivindicar igualtat

A principis de novembre, uns quants nois del nostre institut van portar faldilla durant tota una jornada. Ho van fer per protestar contra els rols de vestimenta establerts per la societat, que no els semblen correctes. 

Aquests estudiants ens expliquen que el moviment va sorgir a partir del tiktokero Mikel Gómez (@mikelgmz), que va explicar en un storytime la seva experiència quan va anar amb faldilla a l’institut. Afirma que va rebre moltes burles i va ser derivat al psicòleg simplement pel fet d’haver anat amb aquesta peça de roba. Per això, cansat del menyspreu d’alumnes i professors, va promoure un moviment: fer que tots els estudiants portessin faldilla almenys una jornada.

“Per mostrar la nostra empatia i el màxim suport ens vàrem posar d’acord perquè la major quantitat de persones portessin faldilla el 4 de novembre. Creiem que és molt important normalitzar que la roba no té gènere i que cada persona hauria de poder vestir com vulgui sense ser jutjat”, ens explica l’Alexis, de 2n de batxillerat. 

L’alumnat de segon de la ESO han impulsat ara una nova convocatòria al desembre per tothom que no se’n va assabentar el primer cop.

Pol Grau Garrido, El periodista aficionat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>