“CAMINS DE L’EXILI” La Jonquera – Cotlliure

Els alumnes de 2n BATX estan treballant a HISTÒRIA D’ESPANYA I CATALUNYA  la Guerra Civil espanyola i el Franquisme i amb “Camins de l’exili” veurem com va influir l’exili en el món cultural.

La Jonquera i els pobles del seu entorn foren testimonis de l’èxode republicà i escenari important de l’etapa final de la Generalitat Republicana i de la retirada de centenars de milers d’homes i dones. Entre aquests ciutadans hi figuraven algunes de les personalitats més representatives de la cultura catalana la majoria de les quals es van establir al Mas Perxés d’Agullana abans de travessar la frontera. La ruta inclou la visita a l’exposició permanent del MUME, a la sala sobre l’exili cultural ubicada a Agullana i culmina amb la visita als voltants de la Mina d’en Negrín i el recorregut d’un dels camins de l’exili emprès, entre altres persones, pels principals dirigents de la Generalitat, del Govern de la República i del Govern Basc amb la finalitat de creuar la frontera cap a França. La ruta continua cap a Cotlliure, on el poeta Antonio Machado va arribar juntament amb la seva família, procedent de Barcelona. Aquesta fou l’última etapa del seu penós periple de fugida de la victòria franquista. Al llarg de l’itinerari es llegeixen i es comenten textos d’Antonio Machado i d’altres autors catalans exiliats.

 

Un bon esmorzar per agafar forces!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>