NOVES INFORMACIONS PAU 2020

La comissió organitzadora de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), on estan representades les set universitats públiques del sistema universitari català, amb l’assessorament dels responsables d’elaborar els exàmens de cada matèria, ha aprovat els criteris de flexibilització que s’aplicaran als exàmens de les PAU fixats –a l’espera de l’evolució de les mesures per la situació d’emergència sanitària– per als dies 7, 8 i 9 de juliol en convocatòria ordinària. Aquests canvis eren necessaris després del cessament de l’activitat lectiva presencial per l’evolució de la COVID-19 que ha obligat a replantejar alguns aspectes relacionats amb la PAU com són el calendari i l’adaptació de les proves.

Les novetats més importants són les següents:

La matriculació a la convocatòria ordinària s’amplia a un mes i serà única per a tot l’alumnat lliure, de CFGS i de Batxillerat. Aquesta matriculació serà a partir del 15 de maig i fins el 15 de juny, ambdós inclosos.

La comissió organitzadora de la PAU implementa els criteris de flexibilització dels exàmens arran de la pandèmia de la COVID19

L’adaptació no comporta una reducció dels temaris que perjudicaria els estudiants de Batxillerat donada l’autonomia dels centres per programar continguts

Es flexibilitzarà l’optativitat ja existent en els enunciats dels exàmens per tal que l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova.

En els següents enllaços podreu trobar tota aquesta informació més detallada:

La Direcció

Guanyadors concurs de fotografia matemàtica 2019-20

Ja tenim guanyadors del concurs de fotografia matemàtica d’enguany (Curs 2019-20).
A continuació us deixem les puntuacions i les fotografies dels finalistes.

Quina probabilitat hi ha de que bufi
6

Cursa de línies
5

Multiplicitat circular
4

paral·leles il·luminades
4

Perspectiva musical
3

Subconjunts Alfabètics
2

simetria ataronjada
2

Natura simètrica
2

 
Moltes gràcies per participar ;)))
 
  Llegeix més»

Feliç Sant Jordi! Resultats del concurs virtual d’assajos: Filosofia… [en temps de confinament]

Els assajos que més publicacions vostres han rebut són els següents:
1r premi
BLOND, Vulnerables: Un cant a la vida, justament quan les circumstàncies semblen limitar-la més. Autora: Andrea Rubio (1r Batx. A).
2n premi
IREM, Volar. Un assaig sobre la imaginació, la capacitat d’experimentar tot el món dins… Llegeix més»

33, el musical (regal de la professora de religió)

Hola a tots els alumnes, pares, professors i tota la resta de personal de la comunitat educativa de l’institut Montserrat Colomer, com bé sabeu els alumnes de religió havíem d’anar a Madrid a veure “33 el Musical” sobre la passió de Crist, una manera diferent de conèixer els últims instants de la vida de Jesús, doncs bé avui m’han compartit l’enllaç d’aquest musical que extraordinàriament i durant la setmana santa el tenen sencer i en obert per a tothom. 
Sento no haver-ho sabut abans per tenir més dies i deixar-nos sorprendre. De totes maneres desitjo que qui el pugui veure gaudeixi d’aquest gran personatge de la història que hi creiem o no, allà va estar. Cert que és una manera més d’aportar, per part de tots els components d’aquest musical, un granet de sorra en aquest confinament que si més no ens està ensenyat l’amor incondicional i la paciència cosa que ja havíem descuidat en moltes àrees de la nostra vida.
Així mateix demano i agraeixo a direcció que el comparteixi en obert per a tothom perque d’alguna manera, en la llunyania puguem agermanar-nos en un acte més que ens fa viure el dia a dia diferent.

FELIÇ PASQUA A TOTHOM,
JO EM QUEDO A CASA  

Informacions alumnes 2n Batxillerat

La convocatòria de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) queda ajornada als dies 7-8-9 de juliol.

En funció de l’evolució de la pandèmia, aviat s’acordarà el calendari de tràmits, així com les dates de les convocatòries extraordinàries.

També s’han acordat les bases per a la flexibilització de la opcionalidad en la convocatòria de les PAU 2020. No es tracta d’una reducció dels temaris, ni un canvi radical en la tipologia dels exàmens. Es preveu que la durada de cada examen serà la mateixa.

Per tant, seguim treballant i avançant el temari del curs.

Informacions 3r Trimestre

Segons les informacions que ens ha fet arribar el Departament d’Educació, podem informar-vos del següent:

El tercer trimestre començarà el 14 d’abril, just després de les vacances de Setmana Santa, en situació de confinament. Per tant els alumnes hauran de seguir treballant des de casa i la docència serà en format on-line.

Tal com us vam informar en anteriors correus, l’organització que seguirem serà setmanal. Al web del centre els alumnes hi trobaran cada setmana penjat el document d’organització de tasques i la carpeta amb les diferents activitats del seu nivell, amb calendari de lliurament, ja que a partir del 14 d’abril aquestes tasques seran avaluables, i per tant tindran el retorn corresponent per part del professorat, per afavorir la millora dels aprenentatges.

També hi podreu trobar els criteris d’avaluació de cada matèria, modificats per aquest 3r trimestre de docència en confinament.

És important que vetlleu per tal que facin les tasques diàriament i que mantinguin un bon ritme de treball, ja que des del centre, via tutorial, es farà un seguiment individual de tot l’alumnat. 

Per altra banda, el segon trimestre es va donar per finalitzat el 12 de març. Per tant, les qualificacions corresponents a aquesta segona avaluació s’han fet a partir de les observacions i indicadors recollits fins a aquesta data.

Els informes d’aquesta segona avaluació es lliuraran les següents dates:

Batxillerat: 06 – 07 d’abril

ESO: 17 – 20 d’abril

El període comprès entre el 12 de març i el 13 d’abril, per tant, no és ni lectiu ni qualificable.

Som conscients que les circumstàncies en les que ens trobem ens angoixa. Volem que sapigueu que tot el claustre treballa perquè cap alumne es vegi penalitzat per aquestes circumstàncies i que en tot moment treballem pensant en els diferents ritmes, característiques i les situacions personals de cada alumne.

En aquest sentit al web del centre hi trobareu l’oferiment del departament d’orientació per tractar la situació que vivim des de la tranquil·litat i amb tota la normalitat que ens és possible.

La Direcció.