BARCELONA EN TEMPS DE GUERRA

Els alumnes de 2n de Batxillerat van fer el 13 de març l’intinerari úbà Barcelona en temps de Guerra i van visitar el Refugi 307 situat al Carrer Nou de la Rambla.

Durant la Guerra Civil, les forces feixistes van considerar Barcelona un objectiu de prioritat maxima on practicar bombardeigs sistemàtics amb la intenció de posar a prova noves estratègies bèl·liques, provocar el desànim entre la ciutadania i tallar els subministraments que s’enviaven al front.

L’activitat il·lustra la determinació i perseverància amb què la ciutadania i les institucions van respondre a una situació tan terrible com desconeguda. A través d’un recorregut particular vam identificar la magnitud de la tragèdia a la ciutat, a través d’imatges i textos de l’època ens vam aproximar a les dificultats que la població havia de superar per fer front als atacs i a través d’una didàctica interactiva amb l’alumnat vam debatre sobre les possibles estratègies en la defensa de reraguarda.

Hem visitat llocs tan emblemàtics com l’esglèsia de Sant Felip Neri on van morir 42 persones, 30 dels quals eren nens i que conserva a la seva façana les marques de la metralla.

Després de visitar entre d’altres la plaça Sant Miquel, la plaça George Orwell o La Canadenca, em acabat la nostra ruta al refugi 307 situat al carrer Nou de la Rambla.

Marc Jobani, el nostre guia ha fet uns brillants parelelismes entre la situació del barcelonins del 1938 i l’Espanya actual.

Finalment hem entrat al refugi que disposava d’energia elèctrica, banys, aigua i fins i tot una petita infermeria per intervencions d’urgencia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>