PFI Auxiliar Pastisseria i Forneria. Tast d’Olives



El passat 3 de març, els alumnes de “PFI Auxiliar Pastisseria i Forneria” del nostre Institut,
varen realitzar un tast d’olives, una de les tasques d’una activitat transversal sobre
“ingredients del món” per a treballar els diferents mòduls teòrics que han de cursar:
– Mòdul 1 “Comunicació”,
– Mòdul 2 “Entorn social i territorial”,
– Mòdul 3 “Matemàtiques”,
– Mòdul 4 “Món professional” i
– Mòdul “Previsió Riscos Laborals”
Desprès de diverses sessions estudiant l'ingredient i analitzant-ne la història i el cultiu, els
diferents sectors productius pels quals passa fins a arribar a la nostra taula, la seva
transformació, el seu procés de producció, l'etiquetatge… els alumnes van poder fer l’anàlisi
sensorial i avaluar-ne els diferents paràmetres. Un cop acabat el tast, van reorganitzar la
informació recollida per poder analitzar les dades de manera estadística i amb operacions
matemàtiques senzilles van obtenir un rànquing, que tenia en compte també els diferents
preus dels productes, i els pesos bruts i nets.
Mitjançant aquest tipus d'activitats, els alumnes mantenen el seu interès i atenció, i estan
motivats per seguir amb els estudis, alhora que veuen com el que passa a l'aula té relació amb
la vida real.
A classe pràctica – a l’obrador de l’Institut – també varen treballar l’ingredient i varen elaborar
pa d’olives i focaccia, que també van poder tastar i degustar.
Proper ingredient a estudiar i tastar: la xocolata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>