Visita a SEAT i foneria Comtals

El passat 23 d’abril vam anar a visitar la SEAT a Martorell, vam tenir l’oportunitat de veure com es treballa al taller 1, en aquest taller es realitzen les operacions de soldatge per punts de les diferents planxes que componen la carrosseria del vehicle. En el nostre cas eren el Seat Ibiza i el seat Arona. El procés és totalment automàtic mitjançant robots, que realitzen tant les operacions de muntatge com les operacions de control de qualitat. Els operaris només realitzen control dels robots i abastiment de les matèries primes.

Seguidament vam visitar la foneria Comtals situada al sud de Manresa. Ens van explicar tota la seva història i les diferents ampliacions que han realitzat des de el seu inici l’any 1976. Actualment també disposen d’una altre fàbrica a Eslovàquia.

El seu procés es basa en fabricar motlles a base de sorra premsada i omplir aquests de ferro líquid. Un cop refredat el ferro ja poden separar la sorra del ferro i realitzar altres operacions com mecanitzat si es necessari.

El producte que destinen més producció són les pinces de fre dels vehicles, però també fabriquen altres components pel sector de l’automoció així com el cos de les bombes hidràuliques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>