Setmana de la Ciència 2017

Durant la Setmana de la Ciència s’han realitzat les següents activitats:

1r d’ESO

Conferència: L’activitat del Sol i posterior observació del Sol a l’hora del pati.

L’associació astronòmica de Mataró ens ha tornat a acompanyar enguany en la Setmana de la Ciència 2018. Han fet una xerrada molt interessant als alumnes de 1r de l’ESO, explicant les taques i protuberàncies originades per les diferències de temperatures que s’originen en la corona solar, i ens han explicat perquè és important mantenir el balanç d’energia que entra i surt de l’atmosfera terrestres. També hem fet un experiència amb una taronja, simulant el Sol i la distància a la qual es trobarien dels planetes, molt i molt lluny.

2n d’ESO

Taller “Entrepans enrotllats” 

Dins del marc de la setmana de la ciència han confeccionat unes pràctiques bosses portaentrepans. L’objectiu és reduir l’ús de paper d’alumini i altres embolcalls no reutilitzables.

 

4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat

La Doctora en astrofísica Ester Aliu, va venir al centre a fer una xerrada sobre Big Data i Machine Learning, ens va explicar que la 4a revolució està en marxa, amb el tractament i l’ensenyament de robots a partir d’ingents quantitats de dades que fan que les màquines prenguin les decisions més probables. Tot això comporta una reflexió ètica i moral, d’entrada, ens va aconsellar, que vigilem i protegim la nostra privacitat a les xarxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>