Observació astronòmica

El capvespre de divendres 18 de maig, les famílies de 1r de l’ESO van tenir l’oportunitat de disfrutar d’una observació astronòmica, organitzada pel departament de Ciències Experimentals de l’Institut Laia l’Arquera, i conduïda i desenvolupada per l’Agrupació Astronòmica de Mataró – Cosmos. En Diego Rodríguez, president de l’entitat, conjuntament amb en Ferran Garcia, ens van fer una explicació dels cossos celestes que anàvem a observar i de l’instrumental utilitzat.

Vam veure el gegant del sistema solar, Júpiter, i 4 dels més de 60 satèl·lits que té. Vam aprendre que Júpiter és de gran importància en el nostre sistema solar, perquè degut a la seva gran massa, “escombra” asteroides i altres cossos que podrien envair el nostre planeta; d’altra banda, es creu que un dels seus satèl·lits pot contenir aigua. Diferents sondes astronòmiques han estat enviades per estudiar amb profunditat aquest gegant gasós.

En un altre telescopi vam veure la lluna que es trobava en fase creixent (per això tenia forma de D). Aquest telescopi era de reflexió i són telescopis amb gran definició d’imatge. Vam veure una lluna espectacular.

Malgrat la contaminació lumínica de Mataró, que impedeix veure altres meravelles, com la Via Làctia i constel·lacions importants, vam disfrutar d’una molt bona exposició per part dels ponents i d’una gran vetllada astronòmica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>