Convenis de col·laboració amb entitats esportives

L’Institut Joaquin Bau ha signat convenis de col·laboració amb set entitats i clubs esportius de Tortosa. Aquesta acció s’emmarca dins del Pla Català d’Esport a l’Escola de l’institut en què també hi col·laboren el Departament d’Ensenyament i la Delegació d’Esports. Entre els objectius d’aquesta iniciativa hi ha potenciar la pràctica de l’activitat física i conciliar els estudis i la carrera esportiva d’alguns estudiants.

L’Institut Joaquim Bau de Tortosa ha formalitzat amb set clubs i entitats esportives del municipi convenis de col·laboració per realitzar diverses activitats esportives, durant el curs escolar, amb els alumnes de secundària. Hi participen el Club de Rem, el Centre d’Esports Tortosa d’Handbol, el Club Natació, el Club Bàsquet Cantaires, la Unió Excursionista de Catalunya Tortosa, el Club Tennis Taula i el Club d’Escacs.

L’objectiu és apropar els clubs i entitats esportives locals als alumnes i que puguin gaudir d’una àmplia oferta poliesportiva i variada per aconseguir que el màxim nombre puguen practicar algun esport.

Però aquest programa també pretén facilitar als estudiants que tenen un alt rendiment esportiu en els seus respectius clubs una adaptació al seu pla d’estudis quan coincideixen amb les competicions. Durant l’acte van donar com exemple el cas d’un estudiant que aquest cap de setmana va participar al Campionat d’Espanya i van canviar de data la realització d’una prova acadèmica.

Els esportistes que es podran acollir en aquesta adaptació de són els que estan inclosos al programa d’Alt Rendiment esportiu Català (ARC). És aquell en què s’integren els i les esportistes que han assolit o tenen com a objectiu assolir el nivell més alt de competició esportiva, l’anomenat esport d’alt nivell. A aquest s’arriba a partir de la millora tècnica i esportiva que els i les esportistes aconsegueixen en una etapa inicial de tecnificació esportiva, per a la qual han estat seleccionats prèviament pel seu rendiment i condicions.El programa ARC planifica i estructura els criteris i objectius que els esportistes d’alt nivell català han d’assolir en cada cicle olímpic, actualment (2008-2012), aportant el elements tècnics, econòmics i materials necessaris per assolir-ho. Però també se’n podran beneficiar els esportistes que dediquen més de nou hores d’entrenament a la setmana.

L’Institut també pretén ser un punt de trobada per a què els clubs i entitats puguen donar a conèixer el seu esport. A partir d’aquests vincles s’estan produint esdeveniments esportius, activitats, sortides, tallers, assessorament tècnic i fins i tot competicions a nivell escolar amb els diferents clubs i entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>