CATSKILLS 2021 – 3r Premi per a l’alumne Arnau Llorens de l’Institut Dertosa!

Aquesta setmana s’ha celebrat a l’Escola d’Hoteleria de Girona les proves de CATSKILLS de l’especialitat de Serveis en Restauració. En representació de l’Institut Dertosa ha anat l’alumne Arnau Llorens de 1r de Grau Superior de Direcció de Serveis en Restauració, acompanyat en tot moment pel… Llegeix més»

Catalan modernism

Our first year baccaulareate art students visited Sitges on Thursday, March 25th They had been learning about Catalan modernism, most specifically about the important role played by famous playwright and painter Santiago Rusiñol (Barcelona 1861-Aranjuez 1931), who held the outstanding modernist festivals at the beginning of the 20th century. They could look round the Cau ferrat, where they could enjoy its magnificent china products, lots of beautiful pictures, as well as all the works of art with wrought iron.

George Orwell’s life and work.

Several first  class of Baccalaureate students have been studying George Orwell’s life and work, one of the greatest 20th century British writers, who wrote lots of books about civil rights and people’s dignity. Eric Arthur Blair (25 June 1903 – 21 January 1950), known by his pen name George Orwell, was an English novelist, essayist, journalist and critic.His work is characterised by lucid prose, biting social criticism, opposition to totalitarianism and outspoken support of democratic socialism. He published Homage to Catalonia, after his experience in spring 1937 during the Civil War. After watching this video we can get a good insight about his writing style and the ideals he supported during his professional career as a journalist and a writer.

The International Working Woman’s Day

Our Students in grade 4 (4t ESO D humanístic, in Catalan) held an interesting online lecture in English on Thursday 4th March to talk about the International Working Woman’s Day. They watched several short films on women in Asian countries, whose life goes through great legal difficulties related to forced marriages or sexual harassment. The lesson can be watched online in the following link.

Optativa d’alemany

Unsere deutschen Studenten im vierten Jahr haben drei Videos in einem Restaurant im Stadtpark Tortosa aufgenommen, die in enthalten sein werden ein E-Twinning-Projekt, das wir gemeinsam mit der deutschen Austauschschule durchführen.
Els nostres estudiants de 4t curs d’alemany han enregistrat tres videos en un restaurant del parc municipal de Tortosa, els quals s’inclouran en un projecte e-twinning que realitzem conjuntament amb l’escola alemanya de l’intercanvi.

Teatre a Barcelona

El passat 26 de febrer, els alumnes de 2n de Batxillerat escènic, acompanyats pels professors Laudelí Arnau i Carles Castellà, vam poder viatjar a Barcelona, al Teatre Poliorama, per a gaudir de l’obra El mètode Grönholm, de Jordi Galceran. Es tracta d’un dels gran èxits… Llegeix més»

Projecte CLAU

El dia 15 de març de 2021 un exalumne de l’institut, Eduard Ena, juntament amb Jordi Lluís, van fer una xerrada a l’alumnat de primer i segon de batxillerat econòmic sobre un projecte empresarial que iniciaran, anomenat CLAU.
Es tracta d’una App que permetrà demanar i… Llegeix més»

L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Dertosa Participa en la inaguració del VIII Congrés de Petits i Joves Científiques i Científics de Catalunya

Aquest dilluns 15 de març, a les 10:30 h del matí, tindrà lloc la inauguració del VIII Congrés de Petits i Joves Científiques i Científics de Catalunya. Amb aquesta, serà la sisena participació de l’alumnat del nostre centre en aquest tipus de Congressos que es venen celebrant anualment.

Hi ha dues modalitats de Congressos: els de petits Científiques i Científics, en els que participa l’alumnat de centres de primària d’arreu de Catalunya i els de joves Científiques i Científics, en els que participa l’alumnat de secundària. Aquests Congressos es realitzen en diferents seus al llarg de tot el territori de Catalunya. L’objectiu d’aquests Congressos és fomentar el treball d’investigació científica i la conscienciació social i ambiental en l’alumnat participant, que al llarg d’una jornada comparteixen activitats i tallers de ciència, i presenten a la resta de companyes i companys de Congrés els seus treballs.

Aquest any, degut a la situació que estem vivint, la realització presencial dels Congressos no serà possible. Així i tot, hem decidit no suspendre la nostra activitat i ens hem reinventat. El del 2021 serà un únic Congrés, per a primària i secundària, i serà una prova pilot per fer un estudi conjunt sobre la dieta planetària sostenible.

A més del centres de primària i secundària, el Congrés compta amb la participació de l’Institut de Ciències i Tecnologia Ambientals (UAB), l’Institut de Neurociències (UAB), el Departament d’Educació i la Kilian Jornet Foundation, i amb l’organització per part de l’IDP-ICE de la UB.

A l’acte d’inaguració comptarem també amb la participació de l’atleta català de muntanya Kilian Jornet. Aquest acte es farà a través de la plataforma digital zoom, i es retransmetrà en streaming per youtube. L’enllaç per seguir l’esdeveniment online és.

PROVA PILOT 2021 Dieta planetària sostenible

 

Entrega de diplomes de reconeixement per haver participat en el Campionat Mundial Escolar d’Escacs

L’IES Dertosa ha participat en el Torneig Mundial d’Escacs Escolar per Internet que organitza l’Expo Dubai 2020. És una competició internacional per equips en el que participen col.legis i instituts de tot el món.  

Ha estat una experiència molt emocionant, engrescadora i positiva per als alumnes.

La directora de l’Institut, Francina Prades els ha fet entrega d’un diploma de reconeiment als integrants de l’equip com a record de la seva participació.