Les xarxes socials s’han degradat? Article d’opinió de l’alumne Aaron Ortega

Text: Aarón Ortega

Les xarxes socials han anat evolucionant molt amb el pas del temps, des de SixDegrees (la primera xarxa social) fins a Instagram, Whatsapp, Twitter i un munt més d’aplicacions, podem observar un gran canvi. L’avantatge que aporten les xarxes socials és indiscutible (ens comuniquem amb més rapidesa i facilitat), però en els darrers anys s’ha fet un mal ús i ha provocat perills per als usuaris. En aquest article explicaré quins són.

En primer lloc, a les noves generacions o sigui en el cas de l’ús dels nens petits i preadolescents, es pot analitzar l’abús de les xarxes socials. En alguns casos no aparten la mirada del mòbil o dels dispositius de joc, i aquest fet hi provoca addicció a més d’altres fets… A més, poden deixar de relacionar-se amb la família perquè passen hores tancats a l’habitació.

Però aquí ve la part perillosa: a causa de les xarxes socials, cada vegada són més les persones que són atacades, assetjades i reben xantatge a altres usuaris de la xarxa, perquè publiciten informació privada, i pugen fotos sense permís, fet que actualment es pot denominar com ciberassetjament.

En segon lloc, cal dir que les xarxes socials han intentat solucionar aquests problemes, com per exemple posant edats mínimes per fer-les servir, o permetent la denúncia a comptes per incompliment de les normes, suplantacions d’identitat o per ciberassetjament. Malgrat tot això, és impossible frenar aquests abusos a les xarxes socials.

La gran pregunta és: “les xarxes socials poden ser educatives?”. Si s’utilitzen de manera eficient, les xarxes socials són un mitjà a través del qual els usuaris poden conèixer notícies que estan passant al món, descobrir noves tecnologies i noves eines de negoci. Però, no només això, també pots conèixer noves persones, submergir-te en entitats socials o culturals, o, per dir-ho més concretament, temes que a tu mateix t’agraden o t’interessen.

En conclusió, he de dir que les xarxes socials han suposat una revolució per a la societat; això no obstant, al mateix temps també comporten riscos molt seriosos. Són una feina en la qual els joves poden entrar sols, perquè cal que els n’expliquin els perills del mal ús, però alhora ens permeten  llegir notícies o conèixer moviments socials interessants.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>