A l’abordatge!

El 12 d’octubre de1492, Colon va posar el peu a l’illa de Guanahani, batejada al cap de poc com a Sant Salvador, pensant que era les Índies.

Nosaltres ja sabem que fou un error i que Colon va morir sense ni tan sols intuir que existia un continent que separava l’oceà Atlàntic de l’oceà Pacífic.

La terra que més endavant es va conèixer com Amèrica va aclaparar els navegants, ja que la van trobar majestuosa, esplèndida i amb riqueses sense fi: or, plata, pedres precioses, plomalls de quetzal, fruites sucoses, tomàquets, cacau, tubercles sense els quals se’ns faria difícil menjar una hamburguesa…

La Corona de Castella va tenir l’exclusiva per explotar Amèrica i aquest fet va fer néixer la cobdícia d’altres països europeus que no tenien dret d’anar a colonitzar cap territori atlàntic ni a comerciar-hi.

Els monarques francesos, anglesos i holandesos no podien enviar les seves armades a atacar els galeons espanyols perquè s’hauria considerat una declaració de guerra.

Van ser els corsaris, filibusters i pirates de tota mena els que van fer la guitza als galeons espanyols.

Per comprendre aquest episodi històric, els nois i noies de 3r d’ESO, després de saber com de les gastaven els vaixells de l’armada espanyola, s’han convertit en pirates i han emprès la seva pròpia carrera d’Índies.

Alguns arribaran a ser corsaris, d’altres s’hauran de conformar en ser simples bucaners; en tot cas, tots seran cavallers de fortuna i buscaran la llibertat i la riquesa a la mar Oceana.

Esperem que us hagin agradat aquesta selecció de banderes de les tripulacions filibusteres.

Tremoleu, que no dubten d’anar, ferotges, a l’abordatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>