Projecte d’animació sociocultural al Sociosanitari Sant Jaume

L’alumnat de 1r del CFGM Atenció a persones en situació de dependència (TAPSD) ha realitzat un projecte d’animació sociocultural entre el mòdul d’atenció i suport psicosocial i el mòdul destreses socials.
Durant el mes de maig s’ha pogut realitzar una implementació d’aquestes dinàmiques, després d’un curs… Llegeix més»

Creativitat contra l’exclusió social

Per continuar treballant contra l’exclusió social i la discriminació a causa del lloc de procedència, ètnia o cultura, l’alumnat del primer curs d’Integració social ha ideat i dissenyat els cartells d’una campanya de conscienciació.
Si voleu veure la mostra de cartells, s’exposen a la Nau 4… Llegeix més»

El S’Agulla acull la fira d’entitats d’Integració Social

L’alumnat de 2n d’Integració Social culmina la seva formació amb la realització d’un projecte presentat a la Fira d’Entitats celebrada al nostre institut els dies 3 i 4 de juny.
Aquesta iniciativa ha estat molt bon valorada per la comunitat educativa, entre d’altres perquè els projectes… Llegeix més»

Aprendre en un entorn privilegiat: la duna d’Empúries

L’alumnat de 1r de batxillerat que cursa Ciències de la Terra i del Medi Ambient va realitzar el passat dia 21 l’itinerari científic a la duna d’Empúries.

El bocí de Costa Brava que ressegueix les dunes des de l’Escala fins al jaciment d’Empúries és d’incomparable… Llegeix més»

L’esport també cohesiona el grup

El grup classe del PDC ha fet una sortida al Pàdel Costa Brava per aprofundir en la cohesió de grup.
En aquesta ocasió, l’esport per parelles ha estat una bona excusa per a fer exercici i millorar les relacions entre companys.
Durant tot un matí, ha estat… Llegeix més»

Coneixem els recursos del Servei d’Orientació de l’Ajuntament

L’alumnat del Programa de diversificació curricular (PDC) ha visitat el Servei d’Orientació Laboral de l’Ajuntament de Blanes ubicat a l’Escola SAFA.
Allí, una de les tècniques ens ha mostrat tots els serveis que ens poden oferir. Començant pel suport més individual en la definició de l’objectiu… Llegeix més»

Programació de plaques Arduino UNO a batxillerat tecnològic

Com ja sabeu, un dels projectes del nostre centre és l’Impuls a la robòtica. D’acord amb aquesta línia, els alumnes de 1r del batxillerat tecnològic han començat aquest curs a programar plaques Arduino UNO.

Arduino consisteix en una plataforma de maquinari lliure basada en una placa… Llegeix més»

Fem salut a la Ciutat Esportiva!

El professorat d’educació física ha estat l’encarregat d’organitzar la darrera sortida del grups de 1r ESO, que va tenir lloc el passat 27 de maig.
Gràcies també a l’entusiasta col·laboració de la resta de professorat, tothom es va implicar en la pràctica d’activitats en la Ciutat… Llegeix més»

Reptes científics per l’X(p)rimenta

Des del departament de ciències naturals, i més concretament els grups de primer de química de batxillerat, aquest tercer trimestre ens hem presentat a la 11a edició Concurs de vídeos científics X(p)rimenta!

Per aquest motiu, hem organitzat sessions grupals on ha calgut dissenyar l’experiment, fer recerca,… Llegeix més»