Reptes científics per l’X(p)rimenta

Des del departament de ciències naturals, i més concretament els grups de primer de química de batxillerat, aquest tercer trimestre ens hem presentat a la 11a edició Concurs de vídeos científics X(p)rimenta!

Per aquest motiu, hem organitzat sessions grupals on ha calgut dissenyar l’experiment, fer recerca, aprendre a crear el producte final (vídeo de màxim tres minuts amb una sèrie de condicions formals i de contingut) i passar les revisions necessàries per poder concursar.

Aquí teniu alguns dels exemples proposats: explicació amb models de què representa l’energia d’activació i de què depèn; com demostrar el contingut d’oxigen de l’aire i alhora fer una comparativa de dos experiments molt diferents; com reaccionen els halògens davant del clor a microescala; perquè és important la no acidificació dels oceans, i de quina manera amb un làser de tres colors i una mica de silicona podem explicar el color blau del cel o la posta de sol.

Els alumnes han treballat molt, volem felicitar-los pels vídeos i també per la seva implicació!

 

Per cert! La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació (ACCC) ha fixat uns nous terminis i la publicació dels finalistes: 18 de novembre de 2021.

Gràcies a totes i tots! Us deixem aquí un enllaç per veure fotos de tots aquest interessant projecte.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>