Diari El Raval: gener 2019

La revolució robòtica

Yoynel Abreu Pérez – 2n de Batxillerat

Els robots són una de les creacions més importants feta pels éssers humans de tota la història, però també és la que més ens ha de preocupar ja que en un futur és molt probable que aquestes màquines controlin el nostre món.  Utilitzem el mòbil, els microones i moltes més màquines per fer-nos la vida més fàcil, però com passa amb tots els invents, tot té la seva part positiva i la seva part negativa.

D’una banda, els avantatges dels robots des d’una perspectiva industrial és que són màquines molt útils i ràpides de produir, són eficients i el seu cost és barat. A nivell domèstic, gràcies a la invenció dels robots avui tenim molts aparells electrònics com tauletes, ordinadors, cotxes, televisions…entre d’altres, que formen part de la nostra vida.

D’altra banda, un dels desavantatges o inconvenients que provoca l’existència de robots és la progressiva substitució de persones treballadores per màquines, ja que aquestes últimes no tenen necessitats com nosaltres i resulten més barates que pagar un sou.

En definitiva, els robots són beneficiosos en alguns casos i perjudicials en d’altres. També és innegable que la tecnologia avança cada dia de forma imparable i això ens hauria de preocupar, tot i que també és veritat que mentre més llocs de treball ocupin els robots, més temps tindran les persones per crear-ne de nous i diferents.