Diari El Raval: març 2020

És necessari tenir una carrera universitària per assolir l’èxit en el mon laboral?

Israt Alam, 2n Batxillerat

Des d’un punt de vista general, una carrera universitària t’ajuda a tenir èxit en el món laboral i és per això que els pares demanen als seus fills que acabin el batxillerat per accedir a la universitat, ja que creuen que aquesta és l’única manera de ser exitós a la vida, però jo no crec que això sigui necessàriament cert, ja que cursar una carrera universitària no és l’única clau de l’èxit.
És veritat que tenir un grau universitari ens pot permetre obtenir un treball amb un salari superior, però no és sempre és així. Hi ha alguns exemples de la vida real que demostren que sense carrera també pots triomfar, per exemple Bill Gates o Steve Jobs. Ells van abandonar la seva oportunitat d’acabar els estudis universitaris i en canvi els seus negocis estan funcionant molt bé i han guanyat una enorme quantitat de diners. Per tant, aquests exemples demostren que hi ha altres claus de l’èxit com el talent, la intel·ligència, les habilitats socials, etc.
A més, tenir èxit no només vol dir guanyar una gran quantitat de diners, sinó també fer realitat els teus somnis. D’altra banda, hi ha oficis en què necessàriament es necessita una carrera universitària, com el de metge o advocat, però hi ha d’altres que no és estrictament necessari.
En conclusió, per tenir èxit a la vida no és necessari tenir sempre una carrera universitària com pensa la majoria de la gent, ja que hi ha molts casos de persones d’èxit sense carrera que ho demostren.