Diari El Raval: febrer 2021

El poder de la Dansa

Sara Rius, 2n Batxillerat

La dansa és la bellesa del moviment, un llenguatge no verbal que expressa sentiments i emocions unint ànima i ment. És, doncs, una eina molt valuosa amb la qual s’adquireixen beneficis tant físics com psicològics.
Físicament, la dansa millora el sistema cardiovascular, incrementa la resistència muscular, els reflexos, l’elasticitat i la flexibilitat.
Psicològicament, és una via d’escapament per desconnectar la teva ment dels problemes quotidians i centrar-te en el teu interior d’una forma alliberadora, creativa i espontània. També amb la pràctica de la dansa s’adquireix molt control sobre el cos, autoconeixement i disciplina. Així mateix, té beneficis en l’àmbit social, ja que es pot realitzar tant individualment com en grup.
En conclusió, la dansa és un llenguatge universal que està present en totes les cultures, una forma diferent de comunicar-nos amb els altres. Per tot això, penso que la dansa s’hauria d’incorporar com a matèria a les escoles i instituts. Actualment, només al batxillerat d’arts escèniques s’imparteix com a assignatura de modalitat, però crec que s’hauria d’implantar des de primària com una matèria a apart de l’educació física per tots els beneficis físics i psicològics que comporta per al desenvolupament i creixement de la persona.