Informacions per a les famílies (3 d’abril)

 • Dimarts 14 d’abril comencem la 3a avaluació; a partir d’ara les tasques seran avaluables, seguint les instruccions del Departament d’Educació.
 • Cada dilluns l’alumne rebrà a les 8 h un correu electrònic del seu tutor o tutora amb les tasques que haurà de realitzar durant la setmana. Tenen de temps fins diumenge a les 24 h per fer el lliurament. Tanmateix, si tenen dubtes, s’han d’adreçar al professor o professora de cada matèria, sempre mitjançant el seu correu corporatiu.
 • Com a novetat, començarem a fer classes virtuals amb el programa Zoom. La primera classe serà una tutoria el dimarts 14 d’abril a les 11 h, on l’alumnat podrà preguntar als tutors els seus dubtes sobre el tema TASQUES. Rebran un correu del tutor amb l’enllaç per connectar-se i unes breus instruccions.
 • Divendres 3 d’abril tot l’alumnat ha rebut el seu butlletí de notes que han de compartir amb la família.
 • Durant les vacances de Pasqua, trobaran en la pàgina web unes propostes molt interessants com, per exemple, dissenyar la portada de la carpeta o l’agenda del curs vinent o fer un bon escrit per al concurs de Sant Jordi, entre altres indicacions.
 • Les famílies podeu contactar amb els tutors i tutores mitjançant el correu corporatiu, que podeu demanar als vostres fills i filles.

Recomanacions des de la Biblioteca del Milà. Bones opcions des de casa:

www.barcelona.cat/biblioteques
La Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) ens ofereix moltíssimes opcions per gaudir des de casa:
*Nou carnet virtual (durant tres mesos per utilitzar tots els serveis digitals).
*eBiblio.cat (servei de préstec digital: llibres, pel·lícules, documentals, música, anglès, còmics, turisme des de casa…).
*Videorecomanacions, clubs de lectura, participar en les iniciatives de totes les biblioteques, “Parlem amb…” i xatejar en directe amb altres espectadors mentre es reprodueix per primera vegada…

www.elplacerdelalectura.com
Ofereix ebooks

https://www.wdl.org/es/
Biblioteca Digital del Mundo

https://www.grup62.cat/seleccio-editorial/que-fer-quan-estas-avorrit-a-casa/78
Editorial 62.

www.ciudadseva.com/biblioteca/indice-autor-minicuentos/
Ciudad seva

S’engega una iniciativa perquè els alumnes col·laborin amb els hospitals

Els estudiants poden enviar cartes, vídeos i dibuixos per donar suport a malalts i sanitaris

Els hospitals catalans demanen cartes de suport als alumnes. El Clínic i l’Hospital de la Mar són els primers a sumar-se a la iniciativa.  Els alumnes de totes les escoles envien missatges de suport. El Clínic i l’Hospital de la Mar han estat els primers a sumar-se a la campanya, titulada ‘Cartes amb cor’.  

Dibuixos, poemes, vídeos…

La iniciativa s’adreça a “tots els nens i nenes” de les escoles i instituts de Catalunya, des d’infantil a cicles formatius, passant per Primària, ESO i el Batxillerat. Es demanen dibuixos, poemes, vídeos i cartes “per als hospitals i tot el nostre increïble personal sanitari”, explica la nota d’Educació.

Els alumnes poden enviar ja les seves peces als següents mails: 

noesteusols@clinic.cat

cartesquecuren@hospitaldelmar.cat

Informacions per a les famílies (setmana del 30 de març al 4 d’abril)

 • Divendres 3 d’abril s’enviaran per correu electrònic, als alumnes d’ESO i 1r Batxillerat, els butlletins de la segona avaluació.
 • Els alumnes han d’enviar per correu electrònic al tutor, els mails del seu pare, mare o tutor legal, estem actualitzant els fitxers de dades.
 • Les estades d’immersió lingüística per a l’alumnat de 3r d’ESO a Altafulla queden ajornades, per tant, de moment no es retornen els diners.
 • El viatge a Roma amb 1r de batxillerat queda anul·lat, les famílies poden demanar el retorn de la bestreta enviant un mail al secretari (a8013196@xtec.cat) abans del 2 d’abril indicant el número de compte i el nom de l’alumne.
 • L’alumnat d’ESO i 1r de batxillerat ha de lliurar, com a molt tard, diumenge 5 d’abril, la tasca: COM ENS ESTÀ AFECTANT EL CORONAVIRUS?

Educació orienta als centres sobre activitats de l’alumnat durant el confinament

L’objectiu és reforçar el desenvolupament de l’autonomia personal, generar motivació i curiositat i contribuir a l’aprenentatge

El Departament d’Educació posa a disposició dels centres educatius un conjunt d’orientacions i activitats adequades a cada etapa educativa mentre duri el confinament pel coronavirus. Es tracta d’oferir tasques que siguin significatives per a l’aprenentatge dels alumnes i que, alhora, permetin reforçar el desenvolupament de la seva autonomia personal, generar motivació i curiositat.