Viatge al passat: un matí al castell de Montsoriu

Ara que estem estudiant com era la vida a l’època medieval, l’alumnat de 2n d’ESO hem aprofitat per fer una visita al Castell de Montsoriu, una fortalesa imponent situada al massís del Montseny, al cim d’un turó, i amb unes vistes espectaculars que abasten quasi tota la comarca.
La primera parada que hem fet ens ha portat al Museu etnològic del Montseny, a Arbúcies, on ens han explicat qui era el vescomte de Cabrera, senyor del castell de Montsoriu i del territori del vescomtat que portava el seu nom, un dels més poderosos a la seva època.
En acabat, hem enfilat cap al castell que se’ns ha aparegut enmig de la boira. El castell consta de dos recintes d’altes muralles que protegien les dependències del senyor de Cabrera i dificultaven l’entrada dels enemics. Hem pogut veure el que queda de les edificacions que contenia, hem passejat pel camí de ronda de les muralles i contemplat la gran cisterna que recollia l’aigua de pluja per abastir els seus habitants.
En definitiva…. un bon viatge a l’edat mitjana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>