Warhol. L’art mecànic

L’11 de novembre, l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat i de 4t d’ESO (optativa de Visual i plàstica) han gaudit d’una visita comentada de l’exposició que organitza el CaixaForum i que porta per títol: Warhol. L’art mecànic.

Una exposició sobre el desenvolupament creatiu d’Andy Warhol, des dels seus inicis com a dissenyador gràfic a Nova York fins que va morir, convertit ja en un mite universal de l’art pop.

Warhol es va consagrar com l’artista pop per excel·lència als anys seixanta, tant entre l’elit intel·lectual com entre el gran públic, gràcies a obres basades en la reformulació de diferents productes de consum com les sèries de sopes Campbell’s o la transformació de grans icones del seu temps, com actors, polítics o cantants. Seguint el mateix principi de fusió, va desenvolupar la Silver Factory, un laboratori cultural experimental que era, alhora, seu d’un nou tipus d’empresa cultural.

Després de superar un intent d’assassinat el 1968, Warhol va canviar de tàctica creativa i es va convertir en un personatge de si mateix, amagat rere un pentinat característic i unes ulleres notòries. Va traslladar la seu de les seves operacions comercials i estètiques a The Office, un espai més burgès i ordenat logísticament que el va consolidar definitivament en un artista-empresari, capaç al mateix temps de dirigir la revista Interview, pintar retrats de famosos i acceptar tota mena d’encàrrecs comercials fins al moment de la seva mort.

Accés a l’àlbum de fotos